MILANOVIĆ VOLI PUTOVATI U samo dva mjeseca potrošio je 330 tisuća kuna na gorivo

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjednik Zoran Milanović za svoja putovanja najviše koristi vojni helikopter s kojim je putovao 14 puta od 19. lipnja do 23. kolovoza. U ta dva mjeseca utrošeno je 55 sati leta helikopterom, što je državni proračun koštalo 220.000 kuna. Naime, na svakom satu leta potroši se oko 800 litara kerozina, pa je to ukupno oko 44.000 litara goriva, kako piše Jutarnji list.

Osim zrakom, predsjednik je putovao i morem, tako je na privatno putovanje do Albanije putovao motornom jahtom Hrvatske ratne mornarice ‘Učka’, a troškovi iznose 75.000 kuna. Službeno putovanje u Crnu Goru ophodnim brodom ‘Omiš-31’ do Tivata iznosi 35.000 kuna. Prema tim podacima, 330.000 kuna potrošeno je samo u dva mjeseca na gorivo.

Riječ je o većinom o putovanjima u službene, protokolarne svrhe, ali postoji i nekoliko upitnih za koja nije jasno jesu li bila službena ili privatna. Jedno od njih je putovanje vojnim helikopterom 19. lipnja iz Zagreba za Brijune. Isti je dan s Brijuna odletio za Zemunik gdje je sudjelovao u službenom protokolu i svečanosti dodjele letačkog znaka polaznicima 24. naraštaja vojnih pilota. Kasnije  se vratio na Brijune, a s Brijuna isti dan u Zagreb.

Isto je nejasno i putovanje predsjednika u Čilipe 22. lipnja te se iz Čilipa vratio u Zagreb sljedeći dan. Zatim let do Korčule 28. srpnja gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vela Luka, a posjetio je i izložbu posvećenu Oliveru Dragojeviću. S Korčule je odletio 29. srpnja u Rijeku gdje je sudjelovao u programu Ljetne pravne škole i održao predavanje polaznicima.

Potom 31. srpnja predsjednik odlazi helikopterom na Hvar, gdje je provodio ljetni odmor s obitelji u državnoj rezidenciji, vili Kovač. S Hvara je za Zagreb letio 4. kolovoza, kada je u jutarnjim satima uručio odlikovanje postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik. Onda iz Zagreba odlazi u Knin, gdje je navečer priredio prijem za ratne zapovjednike iz Oluje, pa u Sinj te 5. kolovoza na Hvar.



Helikopterom 8. kolovoza s Hvara putuje u Metković – Ploče, gdje je sudjelovao na Maratonu lađa, vraća se nakratko na Hvar i sutradan leti za Sinj gdje je bio gost na Sinjskoj alci.

Ponovo se vraća na Hvar te 11. kolovoza leti u Dubrovnik. Pretpostavlja se da ga je tamo čekala jahta HRM-a ‘Učka’ kojom se s obitelji krenuo prema Albaniji. Pri povratku iz Albanije iz Dubrovnika leti na Hvar 14. kolovoza gdje je u Jelsi bio na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Zatim 16. kolovoza leti s Hvara za Zagreb.

Sedam dana kasnije iz Zagreba helikopterom odlazi na Mljet i vraća se u Zagreb isti dan, no u službenom rasporedu nije bilo nikakvih najava za to putovanje.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa navodi kako će održati radni sastanak u petak vezano za putovanje u Albaniju jer nisu dobilu nikakvu dokumentaciju iz Ureda predsjednika, pa će odlučiti kome će sve slati dopise i tražiti dokumentaciju te u kojem će smjeru predmet ići.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI