MILANOVIĆ ‘ZABRINUT’ ZA PLENKOVIĆA: ‘Predsjednik očito od svog Baneta saznaje netočne informacije’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović reagirao je na odluku premijera Andreja Plenkovića da će održati sastanak s vojnim zapovjednicima. Iz Ureda predsjednika stiglo je priopćenje, u kojem se, među ostalim, navodi kako Plenković od svog “Baneta očito saznaje netočno”, pritom aludirajući na informacije koje premijeru daje ministar obrane Mario Banožić.

Prenosimo u cijelosti priopćenje pod nazivom “Predsjednik Vlade doista se mora točno informirati o problemima u Oružanim snagama jer od svog ministra saznaje netočno”.

“Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković odlučio je održati sastanak s kolegijem zapovjednika Hrvatske vojske i to zato – pazite sad ovo, citiramo – kako bi čuo koji su to točno problemi i otvorena pitanja u HV-u. Do jučer skoro, predsjednika Vlade vojska nije uopće zanimala, još manje ga je zanimalo koji su točno problemi u njoj, a sve što ga se o vojsci pitalo delegirao je, pun povjerenja, na svog ministra obrane Marija Banožića.

Pa čak i kad je bio javno upozoren, a prije toga i osobnim pismom Predsjednika Republike, o konkretnim i točnim problemima, o tome kako njegov ministar obrane krši zakon svojim kadrovskim odlukama i uvodi nered u vojnu hijerarhiju, predsjednik Vlade vjerovao je samo svom ministru. Vjerovao do te mjere da ga je proglasio ‘najstabilnijim’.

A sada odjednom predsjedniku Vlade potreban je sastanak s vojnim zapovjednicima da bi se točno informirao o stanju u vojsci, da bi čuo koji su to problemi. Od svog Baneta očito saznaje netočno. A izgleda da svom ‘najstabilnijem’ ministru baš i ne vjeruje ako mu vojni zapovjednici trebaju reći istinu.



Dobro je što predsjednik Vlade o problemima u vojsci napokon želi čuti od mjerodavnih i upućenih, dakle od vojnih zapovjednika, jer od svog ministra nije i ne može ništa točno čuti. Pitanje je samo što onda radi i čemu služi njegov ministar obrane?

I da, kad već to predsjednika Vlade zanima, sastanak Predsjednika Republike s vojnim zapovjednicima dogovoren je s načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjom i savjetnikom Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Draganom Lozančićem još prije tjedan dana jer se za takve sastanke treba pripremiti”, piše u priopćenju Ureda predsjednika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI