MILANOVIĆ ŽEŠĆI NEGO IKAD: Plenkoviću stigla gadna odbijenica! ‘Predsjednik nije za folklore’

CROPIX

Premda se Hrvatska grčevito bori s posljedicama korona krize, premijer Andrej Plenković i ministar obrane Mario Banožić javnosti su jasno dali do znanja da nemaju namjeru odustati od kupnje borbenih zrakoplova. Proces je to koji se nastavlja nakon što je prije nekoliko mjeseci propala kupnja izraleskih aviona.

No, dok se vladajući bave tim kompleksnim procesom, predsjednik Zoran Milanović odlučio se za drugu strategiju. Predsjednik je, naime, zaključio da se u taj posao neće petljati.

”Milanović je procijenio da ne postoji razlog radi kojega bi on sudjelovao u odluci o kupnji borbenih aviona kada ga na koncu nitko o tome ništa neće pitati, niti će se njegovo stajalište uvažiti, konačnu odluku u svakom slučaju donosi Vlada”, tvrdi naš sugovornik blizak Milanoviću te naglašava da je to razlog radi kojega Milanović nije poslao svojeg predstavnika u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskog borbenog aviona.

Tijelo je to koje su vladajući osnovali lani početkom srpnja, a na bojkot se odlučio i SDP čiji je predsjednik saborskog Odbora za obranu odbuo ući u ovo Vladino tijelo. Inače, na čelu ovog povjerenstva je predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić, a tu je i donedavni direktor Glavnog stožera Oružanih snaga viceadmiral Robert Hranj koji je imenovan još u vrijeme bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Milanović, za razliku od svoje prethodnice, za ovo tijelo nije zainteresiran, štoviše odlučio ga je ignorirati, a da nije tada bi u njega sjeo predsjednikom savjetnik za obranu Dragan Lozančić.



”Mi smo konstatirali da Lozančić tamo nema što raditi. Milanović će u odluci o kupnji aviona suidjelovati u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, sve ostalo za njega je samo dio folklora, a on definitivno nije taj tip političara” navodi nadalje naš sugovornik te napominje da se Milanović o nabavi zrakoplova planira izjasbniti u okviru Vijeća za obranu.

”Ovi Plenkovićevi stručnjaci od svega prave pompu, osnivaju bespotrebna povjerenstva, a zna se da su oni ti koji donose finalnu odluku”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI