MILANOVIĆA NEĆE ZVATI NA SPAJANJE PELJEŠKOG MOSTA!? Butković: ‘Vidjet ćemo još’

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Ministar prometa Oleg Butković kazao je kako se hrvatski teritorij spaja nakon 303 godine, a osim simboličkog, ovo ima velik gospodarski i turistički značaj.

Što se tiče ceremonije otvaranja mosta, Butković je istaknuo da će zvati one koji su najzaslužniji za njegovu izgradnju.

Na pitanje hoće li zvati predsjednika Zorana Milanovića, rekao je ‘vidjet ćemo još’ i dodao da je, dok je Milanović još bio premijer, bilo određenih stavova da most ne treba ni graditi.


Dodao je da će se čelične konstrukcije spojiti u srijedu u 23 sata, a nakon simboličkog otvaranja kreće asfaltiranje.

“Most će biti gotov u cijelosti početkom 2022. godine. Nije tu samo most, tu je i 30 km pristupnih cesta koje se planiraju završiti u svibnju tako da bi otvaranje Pelješkog mosta i pristupnih cesta imali negdje u lipnju. Vjerujem da neće biti problema”, rekao je Butković za N1.Govorio je i o stanju u Croatia Airlinesu, navodeći da je koronavirus dodatno pogoršao stanje.

“Postoje modeli po kojima Croatia Airlines može funkcionirati i Vlada će napraviti sve da do toga dođe. Mi ćemo se boriti za Croatia Airlines”, rekao je Butković.

Komentirao je i ostavku Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, rekavši da misli kako je Škoro doživio razočaranje jer nije uspio na predsjedničkim izborima, a njegova politika nije uspjela ni na parlamentarnim izborima.

“Što je smisao svake političke stranke? Pobijediti na izborima i biti u vlasti. Ne idete na izbore da budete u oporbi. Onda je bila kampanja na lokalnim izborima gdje je Škoro išao za gradonačelnika Zagreba. Mene je iznenadio u mnogim izjavama. Mnoge izjave mi nisu sličile njemu, primjerice, da on nikad neće surađivati s Plenkovićem. Svaki pametni čovjek u politici to ne govori, možete to misliti”, rekao je i dodao da HDZ ne razmišlja da SDSS zamijene Domovinskim pokretom.

“U HDZ-u se o tome ne razgovara, nemamo takvih rasprava”, rekao je i naglasio da HDZ ne može razgovarati s nekim tko je do jučer govorio da su oni nacionalni izdajnici.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI