MILANOVIĆEV SURADNIK SVE OTKRIO! ‘Pisali su mu da u BiH ne dolazi bez pancira i da bi ‘mogao oplakati’

Screenshot/RTL

Čim je najavljen dolazak hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u susjednu Bosnu i Hercegovinu, u ondašnjim probošnjački orijentiranim medijima počele su se nizati kritike na njegov račun, posebice radi toga što je Milanović u ovom posjetu trebao zaobići članove Predsjedništva BiH. Svoj posjet ovoj zemlji Milanović je iz sigurnosnih razloga otkazao u posljednjem trenutku, a naši sugovornici bliski predsjedniku tvrde da je on i više nego svjestan neprijateljskog okruženja kojega su stvorili njegovi istupi, u kojima se kako kažu zalaže za prava hrvatskog naroda u BIH, što bošnjačkoj političkoj eliti nije u interesu.

”Ne boji se Milanović nikoga, ali nije htio izazivati dodatne neugodnosti, po bošnjačkim portalima danima se piše da bi zbog dolaska u BIH mogao oplakati, tvrdilo se da ga treba kamenovati i da ne dolazi u BiH bez pancira”, nabraja sugovornik iz Ureda predsjednika te kaže kako Milanović razumije da je dirnuo u osinje gnijezdo i stao na žulj bošnjačkim političarima.

”Značajan razlog za otkazivanje je postojao, naravno da ne možete očekivati da mi sada time mašemo po javnom prostoru, rečeno nam je i da je sporan put od sarajevskog aerodroma do Travnika, tu se spominjala mogućnost napada”, govori sugovornik iz Ureda predsjednika za Dnevno dok se iz Sigurnosno-obavještajnih krugova može čuti da su Milanoviću doista dostavili informacije o tome kako u ovoj susjednoj zemlji ne bi bio dobro dočekan.

”U njihovim medijima danima je trajala huškačka atmosfera, i to mora da je jedan od razloga zašto se došlo do ovog zaključka. Naša sigurnosna služba procijenila je da su tenzije prevelike, i da je atmosfera u BIH prema Milanoviću iznimno negativna”, komentira dalje suradnik iz Ureda predsjednika.

Žaljenje zbog otkazivanja Milanovićeva posjeta BiH iskazao je Hrvatski narodni sabor, koji se javnosti obratio priopćenjem.



”Nažalost, zbog sveukupne situacije i pojačanog govora mržnje u Bosni i Hercegovini razumijemo ovakav potez. Naši prijatelji iz Republike Hrvatske svjesni su političkog konteksta unutarnje situacije.

Najveća politička kriza u našoj državi doživljava kulminaciju koja se ogleda i na sigurnosni segment. Institucije BiH moraju pojačati nadzor sigurnosnog sektora na najveću razinu. Od istih očekujemo očitovanje zbog kojih razloga je došlo do ove situacije. Ovakav primjer je zadnji alarm za deblokadu svih procesa i prestanak govora mržnje i retorike sukoba koja se koristi u javnom prostoru”, navodi se u priopćenju HNS-a BiH.

Nije nepoznanica da je Milanović lavinu negativnih komentara u susjednoj BiH izazvao iznoseći svoja stajališta o Srebrenici, pa je moguće i to bio povod za huškačku atmosferu u ondašnjem medijskom prostoru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI