MILANOVIĆU OPET STIGAO ODGOVOR PREMIJERA! ‘On iz dana u dan ide iz gliba u blato, velika je štetočina i to se vidi!’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Andrej Plenković razgovorao je o kritikama na svoj i račun Vlade i ostalim aktualnim temama na Novoj TV.

Plenković je na samom početku govorio o mjeri za povratak iseljenih.

“Cilj nam je na početku pandemije bio spasiti radna mjesta, dali smo 12 milijardi kuna za plaće”, rekao je.


Onaj tko najmanje godinu dana živi u EU ima pravo na 200 tisuća kuna ako se vrati i pokrene posao, rekao je. Postoji i opcija da novce treba vratiti ako ih ne troši namjenski, rekao je.

Oni koji su u Hrvatskoj mogu dobiti 150 tisuća kuna.Tko će iz Dublina doći u Liku kad nema infrastrukture i nema vrtića u Lici?

“Pa mi smo napravili toliko vrtića”, rekao je Plenković.

“Ako je netko rasteretio građane to je ova vlada”, kaže.

Na pitanje hoće li se neki doktor vratiti u Hrvatsku, premijer je odgovorio da ovim mjerama žele omogućiti ljudima koji su stekli neke vještine da se vrate u Hrvatsku.

“Nije bitno vjerujem li ja Mostu, nemam pojma imaju li dovoljno potpisa”, rekao je Plenković o referendumu kojeg želi MOST.

 

“Imamo nekoga tko je antimakser, kako kaže Milanović. Imate antivaksere, Mostovce koji nisu u stanju reći treba li se cijepiti. Nema ovdje ideje o borbi protiv korone, samo ideja kojom se želi reći da Most postoji. Ona nema nikakav smisao osim toga. Paraziti, profiteri…”, rekao je.

Jedna od tema bio je i  predsjednik Zoran Milanović.

“Milanović svaki dan ide iz gliba u blato. Ljudi se slabo mijenjaju u nekim godinama”, rekao je o Milanoviću.

“On nas optužuje da smo lopovi, da smo izdali Hrvate u BiH. Kaže da onaj tko laže, taj i krade. On je danas lagao o našoj predstavnici u EU. On laže”, oštar je premijer Plenković.

“Kod nas omikron još nije dominantan, a ta dva sata koje kafići mogu raditi duže… Neće se ništa dogoditi u ta dva sata”, rekao je.

Uveli smo covid-potvrde da omogućimo građanima da tamo gdje moraju doći budu sigurni. Nitko ne mora ići u krčme i birtije, rekao je.

Ne strahuje od toga da bi Žalac bila pokajnik. “Je li ona kriva?”, pitao je Plenković.

Nije želio komentirati procese o Žalac i Rimac.

Saborska većina je čvrsta i snažna, rekao je Plenković.

“Ova godina je izvanredna u ekonomskom pogledu. Hrvatska čvrsto ide prema europskom prosteru, imat ćemo veliki rast BDP-a”, govori premijer.

Pa je još malo pričao o Milanoviću kazujući da je štetočina.

“Mi imamo manevarski prostor da zaštitimo interes Hrvata u BiH bez da se posvađamo s bilo kim. Milanović Mađare naziva klaunovima… Tko se u nekoj europskoj zemlji tako ponaša? Milanović je štetočina i to se vidi. On se tako ponaša”, rekao je Plenković.

Kaže da neće napustiti Hrvatsku.

Neće se ispričati za presudu HDZ-u.

“Ne dolazi u obzir. Nećemo preuzeti odgovornost ni ja, ni netko drugi. Stranku sam preuzeo u dugovima. Neka odgovara onaj tko nije radio pošteno”, kazao je Andrej Plenković.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI