MILANOVIĆU STIGAO ODGOVOR: ‘Neka mi on kaže što sam ako nisam Rom, ne tražim od njega ispriku’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zastupnik nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru Veljko Kajtazi za N1 Studio uživo komentirao je najnovije izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je u petak u Imotskom komentirao romsku zajednicu i svoje ranije izjave o njima i klimi.

Veljko Kajtazi je rekao kako nije tražio ispriku predsjednika za ranije izjave, no dodao je i kako izjave smatra neprimjerenima.

“Nisam tražio ispriku nego sam rekao da ono što je izjavio, mislim da nije primjereno imajući u vidu da sam legitimni predstavnik romske zajednice i trebao bi ih štititi i pokazati da ono što predsjednik izjavljuje nije primjereno. Romska zajednica zadnjih godina ima velikih problema i od njega i drugih instanci vlasti očekujemo zaštitu.”

Kaže da nije uvrijedio njega, već cijelu romsku zajednicu. Osvrnuo se i na današnje izjave.

“Ako on misli da ja nisam Rom koji je napisao prvi romski rječnik, koji govori romski jezik, neka mi kaže što sam. Možda je mislio da sam Hrvat, ali ok, ako on to tako misli. Moji Romi su prepoznali, ne bih komentirao”, kaže i dodaje da treba poštovati funkciju koju on obavlja.



“Meni je jako žao kad to čujem. Ako mene ne poštuje, trebao bi poštovati moju funkciju. Mislim da su građani u ove dvije godine prepoznali njegov rad, a i moji Romi su prepoznali moj rad”,

Facebook Comments

Loading...
DIJELI