MILANOVIĆU STIGLA NAJŽEŠĆA REAKCIJA: HDZ-ovi branitelji ga prozvali zbog uzurpacije Hrvatske vojske!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ reagirala je na nedopuštanje obraćanja ministra obrane Banožića ročnicima u Požegi, ocijenivši kako predsjednik RH Milanović ‘svojim ispadima krši Zakon o obrani, pripisuje si ovlasti koje nema i privatizira Hrvatsku vojsku’.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Zoran Milanović svojim opetovanim ispadima krši Zakon o obrani i pripisuje si ovlasti koje nema i za koje nije biran. Njegovi očajnički pokušaji da privatizira Hrvatsku vojsku za svoje dnevno političke svrhe postaje već i besprizorno.


Zajednica branitelja „Gojko Šušak“ ovaj neviđeni čin uzurpiranja Hrvatske vojske mimo zakona, kao i nedavnu najavu da će blokirati sve na što ima utjecaja u državi, drži vrhuncem licemjerstva i nezabilježenim primjerom ugrožavanja nacionalne sigurnosti države.

Podsjećamo, Zoran Milanović pritiscima je tražio kršenje Zakona o obrani i promaknuća mimo reda, čime je urušio dostojanstvo pobjedničke Hrvatske vojske i njezinih časnica i časnika.Funkcioniranje sustava te obavljanje misije i zadaće Hrvatske vojske u skladu s Ustavom i zakonom moraju biti iznad osobnog ega, sitnih interesa ili kako je to Predsjednik Republike rekao „zbog mira u kući“.

Ovime dajemo punu potporu ministru obrane Mariju Banožiću, a Predsjednika Republike Zorana Milanovića pozivamo da se vrati u okvire zakona i Ustava”, navodi se u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI