MILANOVIĆU ŽAO DUMBOVIĆA, PITA SE ŠTO JE S BANOŽIĆEM? ‘U slučaju Banožića mi suze oči od smijeha i očaja, čekam da DORH svoj nerad objasni taktiziranjem’

Screenshot/N1

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu se u Sisku sastao sa sisačkom gradonačelnicom i predsjednikom Udruge HVIDR-a Grada Siska. Odao je počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, a bio je i na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice rada Udruge HVIDR-a Sisak.

Kao i obično u takvim prilikama, obratio se javnosti, a na početku je komentirao inflaciju u Hrvatskoj.

“Sve su to viđene stvari, samo ih nismo gledali zadnjih desetljeća, instrumenti kojima centralni bankari raspolažu su ograničeni, kamata dolje, kamata gore”, istaknuo je.

Dodao je kako su poremećeni opskrbni lanci.

“Ako je to bila cijena da se pobijedi covid, uvijek ćemo se pitati koliko je bio stalna opasnost, jesu li te sve mjere bile opravdane”, rekao je Milanović.Osvrnuo se na uhićenje bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića.

“To je nešto slično kao što je Banožić radio, kada se radi o šteti. Nije mi drago ovo vidjeti, nisam ga nikad pitao ‘Čuj krade li se’. U slučaju Banožića mi suze oči od smijeha i očaja, čekam da DORH svoj nerad objasni taktiziranjem”, naglasio je.

Kao i u utorak, ni sada nije htio komentiratio skandal u Splitu već se pravdao kako “nije pratio tu aferu jer mu se sve to gadi, a pritom ne misli na ljude te još jednom ponovio da nije baš pratio”.

Na kraju se još jednom osvrnuo na Dumbovića.

“Žao mi je što se dogodilo s Dumbovićem, no što je s Banožićem? Zašto nije ispitan? Idemo raditi, oslobodite čovjeka ili da se dela”, zaključio je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI