MILETIĆ EMOTIVNO UPITAO: ‘Rade više od nekih načelnika, nije pošteno da se tako odnosimo prema njima!’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Marin Miletić (Most) iznio je u petak u Saboru u svom slobodnom govoru podatak prema kojemu jedna medicinska sestra radi posao za dvije, a mnoge i za tri medicinske sestre, te kako godišnje rade više od 110 sati više od, primjerice, sudaca i načelnika.

A sve to nakon prosvjeda zdravstvenih radnika na Zrinjevcu koji su se okupili kako bi ponovno upozorili na loše uvjete rada, ucjene i prijetnje.

“Jedan načelnik ima veću naknadu za blagdan, nego je sestrama plaćen rad za taj isti blagdan, je li pošteno da se tako odnosimo prema njima, upitao je Miletić pozivajući se na podatke Sindikata medicinskih sestara i tehničara koji je u četvrtak na prosvjedu u Zagrebu upozorio na niz teškoća s kojima se dnevno susreću.

Javnost se sjeća dana kad se djelatnicima u zdravstvu organiziralo pljeskanje s prozora, no, čini mi se da je došlo vrijeme kad se te iste djelatnike ili dio njih malo više šamara, ustvrdio je u slobodnom govoru.

Upitao je i što se zapravo želi postići uvođenjem obveznog cijepljenja u zdravstvu – potjerati sestre i liječnike?



Više od 27 tisuća liječnika, sestara i djelatnika u zdravstvu se odbilo cijepiti, što je legitimno, kazao je Miletić, upitavši želi li se obveznim cijepljenjem potjerati ljude koji misle drugačije.

Želi li to ministar Beroš? A tko će nam onda raditi? Hoćemo li uvoziti Afganistance, Indijce, upitao je na kraju Marin Miletić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI