MILETIĆ PODOVOM SVIH SVETIH: ‘Smrt je potpuno pravedna: zahvaća sve i svakoga i nitko nikada joj izbjegao nije’

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić na svom je Facebook profilu često pisao o svojoj supruzi Danijeli koje je bila teško bolesna i koja je nedavno preminula.

I nakon njezine smrti Miletić često objave posvećuje upravo njoj. Dan Svih svetih iskoristio je kako bi objasnio kako se konačna pobjeda događa tek nakon smrti.

Prenosimo njegovu objavu.

“Konačna pobjeda događa se tek smrću. Zato i smrt kao takva, unatoč svoj boli koju ostavlja za nama, nije nikakav neprijatelj. Smrt omogućuje – konačnu pobjedu. Crkva danas na Svi sveti slavi baš to – veliko i nepregledno mnoštvo svetih od kojih su mnogi anonimni svetci, a nakon smrti su došli u nebeski Jeruzalem.

Danas slavimo konačnu pobjedu. Za sve one krotka i ponizna srca, za one koji su u svojoj slobodi rekli Isusu vlastiti DA, za one koji su priznali vlastitu grešnost i Božju veličinu ljubavi, za sve one milosrdne, za sve one žedne pravednosti.



Smrt raskrinkava sve obmane. Iluzije kneza tame, oca laži, đavla, smrt je potpuno pravedna: zahvaća sve i svakoga i nitko nikada joj izbjegao nije. Niti hoće. Smrt nas vraća u ravnotežu, bistri nam fokus.

I kao da nas pita, tebe i mene. Sada, baš danas: za koga ti živiš prijatelju? Jer za to(ga) koga živiš – tu će biti tvoje srce kada i ti budeš pozvan. Položiti račun za najveći dar svemira koji smo dobili od Stvoritelja – život. Tko sije raspadljivo, nažalost, raspadljivo će i žeti”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI