MILIJAN BRKIĆ NIKAD NIJE BIO RANJIVIJI! Kovača je podržao da se spasi! Karijera mu strmoglavo propada

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Karte, kada je Milijan Brkić u pitanju, nikada nisu bile jasnije otkrivene. Naime, na unutarstranačkim izborima odlučio je podržati alternativni tim koji predvodi Miro Kovač, pritom žestoko kritizirajući premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Brkić nikada do sada nije bio tako izravan i kritičan prema Plenkoviću, kao što je to sada kada je odlučio sam sebe degradirati kandidirajući se za potpredsjednika stranke. Premda se i prije u stranačkim kuloarima šuškalo o lošim odnosima između Plenkovića i drugog čovjeka HDZ-a, njih dvojica nikada do sada nisu javno ulazili u ozbiljnije konflikte. Ono što pomalo čudi jest što se Brkić priklonio Kovaču, premda se donedavno nagađalo kako će voditi samostalnu kampanju, a njegova potpora čudna je i utoliko što Kovač prema anketama nema pretjerane šanse realizirati svoje namjere. Međutim, dobro upućeni HDZ-ovci tvrde kako Brkić nije imao previše izbora.

”Plenković nije ni htio Brkićevu potporu, njih dvojica su naprosto dva različita tipa političara. Animozitet su pokušavali skrivati zbog interesa stranke, ali sada se više nema što kriti. Nije bilo moguće da Brkić vodi neutralnu kampanju, to bi bilo besmisleno, racionalno je procijenio i ocijenio da će s Kovačem osigurati sigurnu poziciju. Neobično je što je sam sebe marginalizirao, ali očito je i sam svjestan da njegov utjecaj nije više onako stabilan kao što je primjerice bio u Karamarkovoj eri”, objašnjava naš sugovornik iz HDZ-a.

Kako dodaje, Brkićeva potpora Plenkoviću bila bi beskorisna i za jednoga i za drugoga. ”On time ne bi učvrstio svoj položaj, štoviše umanjio bi si šanse. Zato je Kovač u svakom slučaju bio njegova jedina, a možda i posljednja šansa. Osvojit će on fotelju, ali to sasvim sigurno nije više isti onaj Brkić s istim onim žarom. On nema političku težinu kakvu je imao. Dijelom je sam sebe deplasirao, naštetile su mu afere i sve što sada priča napadajući Plenkovića na neprepoznatljiv način zapravo je pokazatelj ne njegove snage nego upravo suprotno – njegove ranjivosti”, konstatira HDZ-ovac.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI