MILIJAN BRKIĆ OBJAVIO EMOTIVNU POSVETU NA FACEBOOK-u: ‘Svih očevih savjeta i podrške jasno se sjećam. Nastala je jedna velika praznina u srcu i duši koja svakim danom postaje tim mračnija što je moje razočaranje u ljude i ideale veće’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

U povodu osme obljetnice smrti oca Krešimira, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić na svom je Facebooku napisao emotivnu objavu.

Ovo je njegova objava:

“Mladost i bezbrižnost izgubio sam negdje u blatu rata dok sam gledao suborce kako umiru i dok sam se borio za naš narod, za našu Hrvatsku i našu BiH te za ideale u koje vjerujem. Ostala su sjećanja na razigrano djetinjstvo u sigurnosti očevog doma, a o ratnoj mladosti ne želim ni razmišljati.

Otac, ĆAĆA kako sam ga zvao od milja, koji mi je usadio domoljublje, ideale, čvrstinu, vjeru u Boga i dobre ljude, napustio nas je prije skoro jednog desetljeća. Nastala je jedna velika praznina u srcu i duši koja svakim danom postaje tim mračnija što je moje razočaranje u ljude i ideale veće.

Ipak, nisam posustao i nikad ne odustajem. Znao mi je reći neka bolje živim jedan dan kao vuk, nego cijeli život kao ovca.Svih očevih savjeta i podrške jasno se sjećam. Kao da ga danas čujem kako u nekoliko riječi sažima bit života. Kao da se ogledam u njegovim očima koje me prate u svemu što činim. Nastojim ne činiti pogrešne korake, niti pogrešna djela, jer majka bi to sve oprostila, ali otac ne. Za slobodu, čast, vjeru i ljubav se umire, ali za to se i živi.

I danas se usudim sanjati i ne odustajem od svojih snova. Shvaćam kako čovjeka ne čine brojevi nego njegova dobra djela koja jedina ostaju iza nas. Brinem za svoju obitelj, prijatelje i potrebite. Mirnu luku čekam, a moje sidro još nije uronilo u tlo. Samo neizmjerna tuga i bol svoju sjenu za mnom okreće, jer moj je otac zaspao i probuditi se nikad neće.

Sve što mi je otac rekao doživio sam i prihvatio i zato sam se pomirio s njegovim odlaskom. Srest ćemo se ponovno na nekom ljepšem mjestu.

Nedostaješ mi ĆAĆA moj!

Voli te tvoj Milijan”, napisao je Brkić na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI