Milijan Brkić: ‘Već sam dao iskaz DORH-u’

Facebook

Iz Brkićeve izjave nije jasno je li iskaz Državnom odvjetništvu dao samo 2011. godine ili još jednom proteklih dana

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić Jutarnjem listu je potvrdio da je već dao iskaz DORH-u o istrazi događaja iz 2011.

“Dao sam iskaz u Državnom odvjetništvu na temu kompromitacije posebnih izvida iz 2011. godina”, rekao je Brkić Jutarnjem listu.

Uvjeren je da se u medije namjerno plasiraju samo parcijalni dijelovi spisa kako bi ga se dodatno diskreditiralo. Smatra i da je to posljedica unutarstranačkih borbi, piše tiskano izdanje Jutarnjeg lista.

Napominje da je upravo on, kao tadašnji zamjenik glavnog ravnatelja policije, tražio da istragu u aferi elitne prostitucije preuzme riječki PNSUKOK jer su u Zagrebu, kako kaže, od ranije imali problema s pucanjem mjera.

Iz Brkićeve izjave nije jasno je li iskaz Državnom odvjetništvu dao samo 2011. godine ili još jednom proteklih dana.



Nakon sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koja se održala u četvrtak a koju je predsjednik Odbora SDP-ov Ranko Ostojić sazvao zbog recentnih događaja vezanih za ugrožavanje javnosti putem SMS-ova i curenja informacija te svih mogućih zloupotreba položaja, glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić izjavio je da DORH nema spis o Brkiću te da će ga probati rekonstruirati.

Nedugo nakon toga se priopćenjem oglasilo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu i objavilo da je donijelo odluku o obnovi zagubljenog spisa. Pojasnili su da spis nije nestao u zgradi DORH-a u Gajevoj ulici – već u tom Općinskom državnom odvjetništvu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI