MILINA NA TRAGU BOŽINOVIĆA: ‘Nema nikakvog misterija oko incidenta na Platku, zadovoljan sam učinkovitošću hrvatske policije’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je slučaj tučnjave koja se dogodila na Platku.

“Nema tu nikakvog misterija. Policije je privela tri osobe, utvrdila činjenice i dokaze i ispitala sve sudionike. Policija nema odmah sliku o događaju koju sada imamo”, rekao je Milina.

“Policajci moraju utvrditi činjenice da bi se utvrdilo je li netko napravio prekršajno ili kazneno djelo. Nedvojbeno je utvrđeno da se radi o prekršaju javnog reda i mira”, dodao je Milina za Novu TV.

Također je rekao da po pitanju ovog događaja nije bilo baš nikakvih pokušaja zataškavanja.

“Mi smo prošle godine imali 8055 prekršaja iz domene javnog reda i mira, ali samo za članke 6. i 13., koji uključuju i ovaj događaj. Tako da se praktički svaki sat dogodi prekršaj”, objasnio je Milina.



Mikić ga je zatim pitao je li u Rijeku poslan nadzor.

“Nismo. Poslali smo policijske službenike koji su za ovakve događaje specijalizirani i oni su pružili potporu”, odgovorio je te se osvrnuo na tvrdnje da policija nije dobro odradila svoj posao: “Ja sam zadovoljan učinkovitošću hrvatske policije”.

Milina nije želio odgovoriti na pitanje novinara o tome jesu li ta tri MMA borca koja su sudjelovala u tučnjavi otprije poznata policije, ali je odgovorio na pitanje o alkoholiziranosti sudionika.

“Najveća izmjerena koncentracija je 2,9 promila u krvi, ali to je među sudionicima, a ne počiniteljima”, rekao je Milina.

Na pitanje je li povjerenje između policije i HGSS-a poljuljano, kao što je to u petak rekao pročelnik riječk Marko Andrić.

“Siguran sam da tu neće biti nikakvih prijepora oko daljnje suradnje. Ovo je događaj koji je izazvao izuzetnu pažnju javnosti i sumnje da policija nije poduzela sve što je u njenoj nadležnosti, ali to zasigurno neće utjecati na naše povjerenje i suradnju”, odgovorio je ravnatelj policije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI