MILINOVIĆ SMATRA DA BEROŠ VIŠE NEMA PODRŠKU PLENKOVIĆA: ‘Praktički je priznao sve afere, a napravio je i jedan veliki gaf’

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš je u godinu dana prešao je put od heroja nacije do jednog od najnepopularnijeg ministra u Vladi. Sve se u životu a i politici brzo okrene.

Nedavno je na sjednici saborskog Odbora za zdravstvo, ne znajući da su kamere uključene, rekao kako reforma tog sustava stoji već odavno na stolu premijera Andreja Plenkovića a žestoko ga je napao i ministar finacija Zdravko Marić. Već se tada počelo špekulirati o njegovom odlasku s mjesta ministra zdravstva i da je bivši.

Da stvar bude još gora po Beroša nekoliko dana kasnije pojavile su se afere sa sustavom Cijepise za kojeg se uspostavilo da ga je radio njegov poznanik. Stoga je oporba danas pokrenula pitanje opoziva Beroša. Iako je Plenković rekao da će ga braniti u Saboru mnogi sumnjaju u te njegove riječi. Jer tako je znao govoriti i braniti i druge ministre iz svoje Vlade koji su nedugo potom postali bivši.

Direktno optužio premijera

Jedan od njih je i bivši ministar zdravstva i ličko-senjski župan te predsjednik stranke LiPO Darko Milinović.



“S obzirom kakva je percepcija, mislim da nema povjerenje premijera Plenkovića. Barem ne u onom obliku u kakvom je imao prije par mjeseci. Napravio je nekoliko gafova političke prirode, a to je kada je rekao da reforma zdravstva stoji u premijerovoj ladici”, kazao nam je Milinović.

Smatra kako je time direktno optužio premijera za zaustavljanje reformi, ali je upozorio na jedan još gori gaf.

“To je kada je rekao da nije znao da kamere snimaju jer ispada da u užim krugovima upravo proziva premijera da se neke reforme ne provode”, dodaje.

Priznao afere

Milinović također napominje da su mu veći teret od toga afere koje su se pojavile oko sustava Cijepise.

“Beroš je praktički priznao te afere jer, koliko vidimo, poništen je natječaj nakon što su mediji otkrili te možebitne afere”, rekao je bivši ministar.

Što se tiče dugova koji postoje u zdravstvu Milinović kaže kako se to može dovesti u red te podsjeća kako je u njegovu mandatu rok plaćanja bio 60 dana.

“Može se, samo treba pokazati znanje i odlučnost, a ako se to ne pokaže onda će dugovi samo rasti. Ima prostora i mogućnosti da se to u vrlo kratkom rodu dovede u red. Moj je stav i tada bio vrlo jasan. Rekao samo vladi da ukoliko ne prihvate moju reformu da ću dati ostavku i ne bih prihvatio to da je premijer drži u ladici”, objašnjava.

Vjeruje u pobjedu

Bliže se i lokalni izbori na kojima će Darko Milinović tražiti novo povjerenje građana ličko-senjske županije kako bi ostao na mjestu župana. Vrlo je optimističan po tom pitanjum a to pokazuju i ankete.

“Pobjeda je neupitna, a samo je pitanje hoće li to biti u prvom ili u drugom krugu”, jasan je Milinović.

Razlog vidi i u tome što je, kaže nam, HDZ ličko-senjske županije postao nevjerodostojan. “Njihov kandidat je bio u HDZ-u, pa u Hrvatskom bloku, zatim kod Vesne Pusić, a prije četiri godine i na listi SDP-a”, dodaje.

“Birači desnog centra pa nadalje imaju jasnu alternativu te sam uvjeren da će to prepoznati u kandidatima stranke LiPO”, kaže Milinović.

Na pitanje je li to svojevrsni kraj HDZ-a u Lici samo napominje da su, prije dvije godine kada je on bio na čelu stranke u Gospiću, imali potporu gotovo 60 posto birača.

“Na prijevremenim izborima prije godinu i pol je HDZ dobio 21 posto glasova. Mislim da sam tim sve rekao”, zaključuje Milinović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI