Milorad Dodik ‘spustio’ Kolindi: ‘To je najcrnja revizija povijesti!’

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagirao je na izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da je “hrvatski narod srazmjerno broju stanovnika najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi”, prenosi N1.

Ustvrdio je kako je ta izjava “ništa drugo nego najcrnja revizija povijesti u kojoj se prošlost pokušava prilagoditi sadašnjem geopolitičkom trenutku”.

“Svi šefovi država koji su se jučer okupili u Poljskoj znaju da je Nezavisna Država Hrvatska bila satelit fašističke Njemačke te da su u okviru takve države počinjena najveća zvjerstva u Drugom svjetskom ratu prema Srbima, Židovima, Romima i ostalim antifašistima”, naglasio je Dodik.

Dodik priznaje da je u antifašističkoj borbi naroda nekadašnje Jugoslavije bilo i Hrvata, ali da to nije ni taj broj ni obujam na koji se poziva hrvatska predsjednica.

“Povijesna je činjenica da su upravo Srbi podigli ustanak i bili nositelji antifašističkog pokreta i u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Što god da je izjavila predsjednica Hrvatske, to ne može promijeniti povijesnu činjenicu da su Srbi bili jedan od najstradalnijih naroda na tlu bivše Jugoslavije i Europe u borbi protiv nacizma i fašizma, te da je ta istina dobila i međunarodnu potvrdu”, zaključio je Dodik.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI