Milorad Dodik stao u obranu hrvatske predsjednice

screenhot

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentirao je navodne izjave predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da je BiH nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama. Podsjetimo, izjave je demantirala i novinarka Jerusalem Posta Greer Fay Cashman, u čijem je članku ta konstatacija izašla.

Dodik je rekao da je točno da je “BiH nestabilna, nemoguća i neodrživa zemlja”.

“Nije nepoznato da je s prostora Europe bilo najviše onih iz BiH koji su pripadali ISIL-u u Siriji, kao i činjenica da je ovdje bilo nekoliko terorističkih napada”, rekao je Dodik, ali je dodao i da to ne znači da su muslimani teroristi, piše Klix.

Ocijenio je da Grabar-Kitarović ima dovoljno elemenata da takvo nešto kaže.

“Ne mislim da je to rečeno iz ofsajda i bezvezno. Spoznaja o činjenicama iz prošlosti vjerojatno ju je motivirala na takvu izjavu”, rekao je Dodik.



Podsjetimo, drugi članovi Predsjedništva skandalozno su reagirali na neprovjerene izjave. Željko Komšić rekao je da je Grabar-Kitarović ta koja je nestabilna, a Šefik Džaferović da se time provodi fašistička politika. Još se nisu oglasili nakon što su izjavu demantirale i hrvatska predsjednica i sama novinarka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI