MILORAD PUPOVAC POSRAMIO ĐAKIĆA I GLAVAŠA: Šef SDSS-a najmoćniji hrvatski političar

CROPIX

Prošloga je tjedna Branimir Glavaš generalskim glasom naredio Miloradu Pupovcu da se ispriča zbog toga što je usporedio Hrvatsku s NHD-a jer će u suprotnom, njegov HDSSB napustiti koaliciju. U revijalnom tonu nastavio je i Darinko Kosor predsjednik HSLS-a koji je, između ostaloga, od šefa SDSS-a zatražio da objasni je li Vlada koju i sam održava na životu fašistička te je tražio i ispriku. U protivnom će liberali napustiti Plenkovićev brod. Suradnju sa SDSS-om u pitanje je doveo i Josip Đakić, HDZ-ov vladar HVIDRA-e koji je preko ove organizacije vrlo jasno dao do znanja da koalicija sa SDSS_om neće biti funkcionalna i moguća ako Pupovac ne ponudi ispriku za ono što je izrekao. I što sada? Od isprike nema ništa, a za naš portal i suverenistica Ruža Tomašić potaknula je upravo to pitanje. Što Hrvatska ima od Pupovčeve isprike, kada je čovjek rekao ono što mu je na umu i iza čega stoji.

No, bolna je hrvatska istina upravo u tome da Pupovac izgleda stoji iza onoga što je rekao. Nakon sastanka koalicijskih partnera, Pupovac je ostao pri svojem, a oni koji su prijetili izlaskom iz koalicije naglo su se stišali. Manji su od makovog zrna, a njihove prijetnje bile su pucanj u prazno na koji su se oglušili i Plenković i Pupovac. Očito je da Plenković nema u planu raskinuti suradnju s Pupovcem, pa su se sama po sebi nametnula pitanja, što sada i kako dalje? A i odgovor se sam po sebi nudi. Ništa. Đakić će ostati odnje gdje jest, u saborskim klupama dajući potporu Plenkovićevoj Vladi, a isto će, kako zasad stvari stoje, učiniti i Glavaš. Ni Kosor nije pokazao odlučnost po pitanju izlaska iz Vlade.

Plenkovićev brod nastavlja svoju plovidbu s Pupovcem, najmoćnijim hrvatskim političarem, koji u šaci drži ne samo premijera, već i sve one beskičmenjake, čiji su pucnjevi otišli u vjetar. Ništa novo u državi Hrvatskoj, državi kojom vlada vjerodostojna Vlada Andreja Plenkovića, s Bandićevim žetončićima, SDP-ovim prebjezima, i dečkima koji se busaju u prsa bez da su spremni ući u ring.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI