MILOŠEVIĆ O ODNOSU SRBIJE I HRVATSKE: ‘Može se reći da je u hladnom pogonu’! Opet je imao poruku za Milanovića

Photo:Sandra Simunovic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i potpredsjednik Glavne skupštine SDSS-a Boris Milošević osvrnuo se još jednom na obnovu Banovine, srpsko-hrvatske odnose, kao i na odnose s premijerom Plenkovićem i predsjednikom Milanovićem. A sve uoči pravoslavnog Božića.

Nitko od nas u Vladi nije zadovoljna dinamikom obnove. Ono što nedostaje, da zaokružimo priču, je izgradnja zamjenskih kuća”, rekao je Milošević u Dnevniku Nove TV.

“Dosta se radilo na pripremi materijala, dokumentacije. Da bude uključena sva tehnologija, sva moguće firme koje bi mogle ponuditi svoju tehnologiju izgradnje kuća. Imamo šest načina, tehnologija izgradnje da građani mogu birati koji bi tip kuće”, naveo je i napomenuo da će sve krenuti i prije proljeća.


“Ne mogu reći da nismo zakomplicirali. Zato smo i mijenjali Zakon da pojednostavimo priču i u tom dijelu smo i uspjeli. Nakon promjene Zakona, nadležno ministarstvo je počeo donositi puno veći broj odluka, rješenja koji se tiču obnove”, poručio je Milošević.

Obnovu na Banovini trenutno obavljaju donatori, privatne inicijative… Problem je što oni tada moraju platiti PDV na kućice koje se naprave. “Što se tiče PDV-a, Vlada je napravila maksimalno što je mogla. Moramo poštovati europska pravila.Suradnja njega i premijera Plenkovića je kaže na visokoj razini. “Mogu reći da imam odriješene ruke u određenim stvarima”, dodao je. Također, misli da se koalicija SDSS-a i HDZ-a isplatila zato što je “Vlada od početka išla prema tome da smanji tenzije i podijele u društvu”.

Predsjednik Milanović bio je pozvan na obilježavanje tradicionalnog domjenka povodom pravoslavnog Božića. No – nije došao. “Žao mi je što nije došao, što se nije priključio porukama pomirenja, dijaloga i tolerancije”, dodao je.

“Mogli bi se reći da je u hladnom pogonu”, rekao je za odnos Srbije i Hrvatske. Nije bilo susreta na visokoj razini od 2018. godine. Sad je i predizborno vrijeme, pa Milošević smatra da nije dobro započeti dijaloge i da treba pričekati da izbori završe”, zaključio je potpredsjednik Vlade.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI