MILOŠEVIĆ O POZDRAVU ZDS: ‘Svi smo stava da se radi o nedopuštenom pozdravu. Smatram da bi trebalo ići prema jasnom zakonskom rješenju’

FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Srpsko narodno vijeće (SNV) i Vijeće srpske nacionalne manjine Šibensko–kninske županije organizirali su u srijedu komemoraciju za civilne žrtve rata ubijene tijekom i nakon Vojno-redarstvene operacije Oluja u selu Plavnom i zaseoku Grubori, pored Knina.

Komemoracija je počela u 11 sati u Plavnom pored križa postavljenog za žrtve cijelog sela Plavno, a nastavljena je u zaseoku Grubori kod Spomen obilježja postavljenog za tamošnje žrtve.

U Planom i Gruborima zapaljene su srpske kuće, ubijeno je šestero mahom starih i nemoćnih srpskih civila.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević odgovorio je na pitanje koliko se napravilo za raščišćavanje odgovornosti za zločine i povratak stanovništva.

“Nisu se napravili tektonski pomaci u godinu dana, teško je nakon 26 godina napraviti revolucionarne iskorake, u Gruborima smo htjeli pokazati da kao Vlada stojimo iza riječi da želimo povratak stanovništva, razgovarali smo s mještanima kako stvoriti uvjete za povratak. Teško je reći hoće li se ljudi vratiti, mi kao država moramo stvoriti uvjete za povratak, da se vrate svi koji žele”, kazao je Milošević.



Što se tiče pozdrava ‘Za dom spremni’, Milošević je odgovorio na pitanje slaže li se sa stavom ministra Tome Medveda, da je zaključak Vijeća dovoljan.

“Dugi niz godina taj pozdrav nas opterećuje, imali smo zaključak Vijeća, problem je što se on zloupotrebljava. Stav na razini koalicije je da najesen razgovaramo o inicijativi Židovske općine i gospodina Krausa, svi smo stava da se radi o nedopuštenom pozdravu. Meni je važno na razini koalicije čuti mišljenje svih, osobno smatram da bi trebalo ići prema jasnom zakonskom rješenju, policija i sada podnosi prijave pa vidimo neuravnoteženu sudsku praksu”, rekao je i dodao da će na razini koalicije usuglašavati stavove i po ovom pitanju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI