MILOŠEVIĆ OKRZNUO PENAVU: ‘On je sad jako zadovoljan popisom, ali nisu Srbi sami sebi izglasali prava’

Foto: Damir Krajac/Cropix

Kako je za N1 objasnio Boris Milošević, lokalne samouprave koje su svojevremeno morale uvesti ulične ploče na dva pisma, mogle bi ih ostaviti u statutima i tako poslati dobru poruku.

“Mislim da bi dobra poruka bila ostaviti ta prava, a svakako bi bila loša poruka reći svojim sugrađanima – više nemate prava po zakonu pa je brišemo i mi iz lokalnih statuta”, rekao je Milošević.

Komentirajući izjavu gradonačelnika Vukovara Ivana Penave da je popis od prije 10 godina bio lažan i da nijedno pravo koje je iskamčeno neće biti ostvareno, Milošević ističe da nijedno pravo nije iskamčeno, nego zagarantirano Ustavom i zakonom.

“Nisu Srbi sami sebi izglasali prava, nego je to napravio parlament dvotrećinskom većinom”, kaže Milošević.

Dodao je da prošli popis svakako nije lažan i da je Vukovar izgubio skoro pet tisuća stanovnika – Hrvata i Srba i svih drugih – a gradonačelnik je zadovoljan s takvim popisom jer mu je samo važno da je pao postotak Srba.“On i dalje mora voditi računa o svim građanima, uključujući i te Srbe kojih je skoro trećina”, kazao je Milošević. Naveo je i da ta prava “nisu uperena protiv nikoga, nego su vrlo afirmativna”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI