MINISTAR BEROŠ O OPOMENAMA PRED OTKAZ: Moje mišljenje je da postoje druge mjere osim otkaza

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon sjednice vlade Vili Beroš održao je konferenciju za novinare.

“Čitava Hrvatska je u crvenom osim Istre koja je u narančastom, ima najnižu incidenciju u Hrvatskoj. Postotak pozitivnih među testiranima je veći od 16%. Nažalost, imamo i 8 preminulih u zadnja 24 sata, od čega ih je troje cijepljenih s dvije doze”, rekao je ministar zdravstva.

U sklopu nove sigurnosne mjere testiranja radnika 11567 osoba, od njih je pozitivni 41, odbilo se testirati njih 36.

“Postupanje je u domeni poslodavca, no temelji se u Zakonu o radu, cilj mjere nije penalizacija već povećati razinu sigurnosti u zdravstvenom sustavu. Kada je riječ o sankcijama onima koji i dalje odbijaju testiranje, vjerujem da će se tu naći određena forma. Ne mislim da bi trebali dobiti otkaz, opomene da, a dalje ćemo vidjeti. Moje mišljenje je da postoje druge mjere osim otkaza, no ako bude trpio radni proces, ravnatelji će imati druge mogućnosti”, rekao je Beroš na odgovor o opomenama pred otkaz KBC-a Zagreb, a o broju punktova za cijepljenje dodao:

“Procijenit će struka, sada bilježimo da pada broj zainteresiranih za cijepljenje i ti cjepni punktovi će još neko vrijeme ostati, želimo ljudima biti na dispoziciji, da im je prisutna mogućnost dolaska na punkt. Patronažne sestre i dalje obilaze našu stariju populaciju. Dobili smo malo više od 1000 starijih koji su se cijepili. Punktovi će još neko vrijeme biti aktivni, to je trošak ali hoćemo da cjepivo bude dostupno.”



Na pitanje o trećoj dozi cjepiva ministar je odgovorio da HZJZ još treba odlučiti kada bi cijepljenje trećom dozom trebalo krenuti.

“HZJZ će odlučiti kada će krenuti cijepljenje trećom dozom, oni će donijeti zaključak”.

Stožer stalno dobila prijetnje na svoj rad što je Beroš također komentirao.

“Svakodnevno ih dobivamo, tako je to u diplomaciji. Često nam se prijeti, no postoji granica. Jasno je da globalna pandemija ostavlja trag na sve nas, ponekad i sam tražim objašnjenje za takvo postupanje, ali najčešće ih ne mogu naći, posebno kada se šire na obitelj, kućanstvo. To je neugodno. gotovo svakodnevno nam prijete. Prijavljujem prijetnje životu, ove blaže ni ne spominjem”, rekao je ministar.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI