MINISTAR BUTKOVIĆ UMIRUJE JAVNOST: ‘Radimo intenzivno na mjerama, nema redukcija struje i plina’

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

Potpredsjednik vlade Oleg Butković kazao je da se na mjerama za ublažavanje posljedica energetske krize intenzivno radi i da neće biti redukcija ni struje ni plina. “Radimo na mjerama intenzivno i do kraja ovoga tjedna imat ćemo radnu verziju prijedloga svih mjera, koje obuhvaćaju i mjere za gospodarstvo, i za poduzetnike, i za socijalno ugrožene građane”, kazao je novinarima Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Ističe da treba voditi računa o tome da je kapacitet, odnosno financijska moć HEP-a, takva kakva je. “Kroz 10-ak dana izaći ćemo s konkretnim mjerama. Neće biti redukcija ni struje ni plina, a skladište Okoli puni se kako je i planirano”, istaknuo je Butković uoči sjednice vlade.

Na pitanje novinara kako komentira izjavu ministra financija Marka Primorca da neće biti novca za pomoć svima, Butković je kazao: “Primorac zna financijske mogućnosti proračuna, a to je ključan faktor o kojemu također vodimo računa, ali ići će se dosta široko.”

Na pitanje o mogućem iskorištavanju uvođenja eura za neopravdano povećanje cijena, Butković je poručio: “Nikakvih zlouporaba ne smije biti. U ovoj energetskoj krizi ima ‘lova u mutnom’ kada govorimo o cijeni goriva, no vlada o tome vodi računa.”

Neće se, kaže, dozvoliti nikakve zlouporabe pri uvođenju eura, koje bi bile dodatni udar na građane.Na pitanje novinara Butković je ponovio da intencija novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ni u kojem smislu nije privatizacija na pomorskom dobru ili onemogućavanje građanima da ga koriste te da se neće dozvoliti zlouporabe na pomorskom dobru. Ponovio je da prijedlog tog zakona još nije u javnom savjetovanju, a kada bude, očekuje mišljenja sviju zainteresiranih.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI