MINISTAR DAMIR KRSTIČEVIĆ: ‘S današnjim danom podnosim ostavku’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Oko 16 sati tijekom redovnog leta došlo je do pada školskog aviona Zlin u području Biljana Donjih. Dolaskom na mjesto nesreće mogli smo konstatirati da su poginuli natporučnik Marko Novković i polaznik poručnik Luka Jagetić. Razlozi pada aviona nisu nam poznati”, rekao je načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj.

Avion je u upotrebi od 2007. Kolega Novković je član Krila Oluje i vrlo je iskusan. Jagetić je već obavio samostalni let, letačka obuka je išla po planu, rečeno je na presici.

Radi se o polazniku Luki Jagetiću rođenom 1995. Završio je vojno inžinjerstvo. Prošao je selekijsko letenje, u ožujku je počeo letačku obuku. Sve obuke završio je s izvrsnim uspjehom.

Ministar Krstičević je izrazio duboku i ljudsku sućut obiteljima poginulih.

“Dobio sam informaciju oko 16 da se dogodila nesreća. Odmah sam krenuo ovdje u Zemunik. Tijekom puta sam se čuo s predsjednikom i premijerom i njih sam izvijestio o ovome događaju. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika, to je teško svakom ministru obrane i svakom zapovjedniku u Hrvatskoj vojsci. Kao što znamo prije tri mjeseca smo imali tragičnu nesreću s helikopterom kada smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sustavu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni. Formiramo sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu istragu o ovom događaju”, rekao je ministar.



“Naložio sam i načelniku Glavnog stožera da formira svoje povjerenstvo da se istraže sve vojne okolnosti i da sve istraži sve ono što se treba istražiti”, dodao je Krstičević.

“Ja s ovim danom podnosim ostavku, dovoljno sam rekao”, zaključio je ministar Krstičević.

Dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) poginula su u četvrtak pri padu vojnog školskog aviona kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI