Ministar financija nakon sastanka s Bašićem: “To su izlisti nekih transripata, nema tu nikakve tajnovitosti”

screenshot

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu se sastao s poduzetnikom Milenkom Bašićem.

Na pitanja o SMS porukama u kojima se spominje njegov sastanak s Bašićem, rekao je kako je njegova, kao i zadaća NO HBOR-a i ministara, propisana zakonom o HBOR-u i zakonima o trgovačkim društvima.

“Naša je zadaća biti otvoren za dijalog s građanima i poduetnicima. To nije jedini primjer gdje sam se sastao s poduzetnikom koji je imao namjeru aplicirati za kredite HBOR-a. Kredit je odobren tek kad su ispunjeni svi uvjeti koje je banka pred njega stavila”, objasnio je.

Govoreći o pritiscima koje su navodno vršile Rimac i Žalac, rekao je da je svakodnevno izložen različitim vrstama inicijativa, ovo što vi kažete pritisaka.

“Moja je zadaća oduprijeti im se. Kada govorimo o ovoj posebnoj inicijativi, u HBOR-u jedna od zadaća koja je bitna je omogućiti i osigurati da stručne službe, uprava, svi koji rade na nekim kreditnim partijama rade nepristrano”.



Dotaknuo se i samog sastanka s Bašićem.

“To su izlisti nekih transripata, nema tu nikakve tajnovitosti. U takvim vrstama razgovora, ni prvi ni zadnji u smislu toga da kao ministar financija i predsjednik NO-a čujem što netko ima reći u vezi neke prezentacije i prijedloga”, rekao je ministar financija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI