Ministar Kuščević: Košićeve optužbe za političku prostituciju su ‘teške riječi’

Patrik Macek/PIXSELL

"Ne bih rekao da se radi o prostituciji, nego da Hrvatska zaista nema vremena za gubljenje, da što prije moramo uspostaviti stabilnu Vladu i nastaviti sa svim našim projektima i reformama", rekao je Kuščević.

Lovro Kuščević, novi ministar uprave u Vladi Andreja Plenkovića, ocijenio je u srijedu novinarima da su optužbe sisačkog biskupa Vlade Košića, koji je premijera Andreja Plenkovića zbog koalicije s HNS-om prozvao za političku prostituciju, “teške riječi” jer se ne radi o prostituciji nego o tome da Hrvatska mora što prije uspostaviti stabilnu Vladu.

>>>Biskup Košić prozvao Plenkovića! ‘Upustili ste se u političku prostituciju’

Kuščevića su novinari pred Banskim dvorima tražili da komentira Košićevo otvoreno pismo u kojem je optužio Plenkovića da se koalicijom s HNS-om upustio u “političku prostituciju” i pokazao “neosjetljivost za osjećaje i vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda”.

“Joj, to su teške riječi”, odgovorio je Kuščević dodavši kako nije pročitao to pismo pa ga ne može ni komentirati.

“Ne bih rekao da se radi o prostituciji, nego da Hrvatska zaista nema vremena za gubljenje, da što prije moramo uspostaviti stabilnu Vladu i nastaviti sa svim našim projektima i reformama”, rekao je Kuščević.



Što se tiče prve sjednice Vlade s novim ministrima, Kuščević je poručio da očekuje dobru suradnju. “Osobno sam zadovoljan novom ulogom, puno, puno izazova, ali svaki izazov je meni drag i evo jedva čekam početi raditi i malo sređivati stanje”, kazao je.

U vezi svojih prvih poteza u Ministarstvu uprave, kaže da se sagledava stanje. “Imali smo sastanak sa svim načelnicima sektora, pomoćnicima i državnim tajnikom”, dodao je Kuščević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI