MINISTAR MEDVED ČVRSTO IZ SUNJE: ‘Zaštitit ćemo sve hrvatske generale, sve hrvatske branitelje, sve hrvatske časnike’

Luka Gerlanc/Cropix

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u ponedjeljak je sudjelovao na 31. godišnjici vojno redarstvene akcije “Brđani 91”. Iz Sunje se osvrnuo i na novu optužnicu iz Srbije.

“Teza vezana za pokušaje promjene karaktera Vojno-redarstvene operacije ‘Oluja’ neće proći. Međunarodni sud u Haagu donio je jasan pravorijek i ocjenu ‘Oluje’, ona je bila legitimna operacija kojom je Hrvatska oslobodila svoj prostor, koji su okupirale postrojbe JNA, uz pomoć pobunjenih Srba”, kazao je.

“Srbija nije smogla snage suočiti se sa svojom prošlošću, s ulogom pokretača agresije na Hrvatsku, potom na BiH, a nakon toga i na Kosovo. Hrvatska je vodila pravedan, obrambeni i osloboditeljski Domovinski rat”, dodao je Medved.

Ističe i kako se kroz Vučićeve tabloide upoznao s novom optužnicom.

“Zaštitit ćemo sve hrvatske generale, sve hrvatske branitelje, sve hrvatske časnike. Zaštitit ćemo ih čvrsto, onako kako su branitelji obranili i oslobodili Hrvatsku – tako će Vlada na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem čvrsto stati u zaštitu istine i dostojanstva Domovinskog rata, kao i svih branitelja”, izjavio je.



“Domovinski rat je najsnažniji temelj samostalne i suverene Hrvatske i na tom tragu ćemo nastaviti raditi”, naglasio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI