MINISTAR MEDVED NA MJESTU HAVARIJE ZRAKOPLOVA: ‘Znali su kakvi su teški uvjeti kad su poletjeli iz Splita’

Luka Gerlanc/Cropix

Potpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved i ministar obrane Mario Banožić 
obratili su se medijima nakon dolaska u Broćanac, gdje su danas pronađeni dijelovi zrakoplova Cessna koji je u nedjelju nestao na letu iz Splita za Njemačku.
“Nakon što smo zaprimili informaciju o postupanju svih naših intervencijskih snaga te da smo pronašli zrakoplov i tijela tragično stradalih, želim iskazati sućut obiteljima stradalih, te zahvaliti svim sastavnicama Civilne zaštite i Sustava domovinske sigurnosti na doprinosu da što brže pronađemo lokaciju”, kazao je ministar Tomo Medved.
“Sve sastavnice su se uključile u traganje. Nažalost, uslijed izrazito teških vremenskih uvjeta, jučer je bilo vrlo teško pronaći nestali zrakoplov”, dodao je Medved.

 

Nije želio govoriti o identitetu poginulih.

“Jučer kada je letjelica nestala s radara su bili jako loši meteouvjeti. Istražitelj će napraviti analizu i tih podataka. Oni su poletjeli iz Splita i bili su upoznati s uvjetima”, kazao je ministar obrane Tomo Medved.

Banožić je najprije izrazio sućut obitelji poginulima.

“Mogu izraziti želju da ovakvih događaja ima sve manje. Slušajmo uputstva svih iz sustava kako bi se izbjegle ovakve nesreće”, rekao je.



Ministar Mario Banožić je izrazio želju da imamo ovakvih nesreća što manje, osobito jer ulazimo u turističku sezonu.

“Slušajmo uputstva Civilne zaštite i svih ostalih nadležnih kako bi se izbjegle ovakve i slične nesreće”, poručio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI