MINISTAR TO NIJE OČEKIVAO! Horvata iznenadila ostavka Vanđelića, evo što kaže o tome tko bi ga mogao naslijediti

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar graditeljstva Darko Horvat potvrdio je da je ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić na urudžbeni zapisnik Ministarstva graditeljstva jučer urudžbirao zahtjev za sporazumnim raskidom ugovora, odnosno da daje ostavku.

Ministar Horvat je izvijestio da je Vanđelić u zahtjevu za sporazumnim raskidom ugovora definirao 17. prosinca kao poželjni datum s kojim bi ugovor raskinuo, a da mu je on u kratkom razgovoru jučer predložio da odradi cijeli prosinac, kako bi dobili na vremenu i izabrali zamjenika odnosno novog ravnatelja putem javnog natječaja.

Na pitanje je li zadovoljan dosadašnjim radom ravnatelja Fonda, Horvat nije konkretno odgovorio rekavši da se nakon nekoliko iteracija pojednostavljivanja postupka podnošenja zahtjeva za obnovom otvorila perspektiva generiranja većeg broja odluka.


Te su se odluke u proteklih dva tjedna počele događati i one su ili se šalju u Središnji državni ured ili u Fond, provode se postupci nabave i, ustvari, sada počinje onaj pravi posao”, kazao je Horvat.

Na pitanje odlazi li Vanđelić kao osoba koja je obavila sve što je trebala ili nije, Horvat je odgovorio da Vanđelić odlazi temeljem svojeg zahtjeva.“Nisam imao nikakvu namjeru, niti mi je želja nagovarati ga za taj posao. Budući ravnatelj Fonda mora imati ipak malo više žara na tom mjestu, u tom poslu i imati namjeru isključivo voditi Fond”, naglasio je Horvat.

Na pitanje je li mu žao da Vanđelića nije prije razriješio, Horvat je odgovorio da je već više puta kazao kako između njih nije bilo nikakvih žalbi niti tenzija.

“Status ili sudbina Vanđelića na čelu Fonda je samo u njegovim rukama, jučerašnjim danom to se i obistinilo”, rekao je ministar.

Na pitanje o efikasnosti Fonda za obnovu i primjedbu da još nije krenula ni konstrukcijska obnova crvenih objekata, Horvat je objasnio kako svaki predmet nakon odluke mora doći u ruke projektantima, nakon čega se generiraju troškovnici na osnovu kojih se ugovara posao.

O dodatnim pitanjima o Vanđelićevoj ostavci, ministar je kazao kako je Vanđelić već u početku sugerirao da ne cilja odraditi puni četverogodišnji mandat na čelu Fonda.

“Izrazio je želju da postavi funkcionalnost Fonda na zdrave, operabilne noge, ako on smatra da je to učinio, ja mu tu ne želim ni sporiti ili proturječiti. Tamo gdje on staje, nastavit će netko drugi. U ovom trenutku ne znam tko, jer ćemo novog ravnatelja opet birati javnim natječajem”, kazao je Horvat.

Ministar je izrazio želju da na čelo Fonda za obnovu dođe osoba koja je najbolje upoznata s problematikom.

“Budemo li morali birati vršitelja dužnosti na jedno određeno vrijeme, siguran sam da će to biti netko iz sustava”, dodao je.

Na pitanje tko bi to mogao biti, Horvat je odgovorio da ga je Vanđelićeva odluka zatekla i malo iznenadila.

“Nisam imao u perspektivi skrivenog favorita niti asa u rukavu, to bi možda bilo i kontraproduktivno jer idemo na javni natječaj, i ljudi koji će se pojaviti morat će zadovoljiti, kao i na prethodnom, stroge kriterije koji su predmet tog natječaja”, zaključio je ministar Darko Horvat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI