MINISTAR ZDRAVKO MARIĆ POZITIVAN NA COVID-19! Osjeća se dobro, a dužnosti će obavljati iz izolacije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić pozitivan je na Covid-19! Naime, on se tijekom vikenda testirao na koronavirus iz osobne odgovornosti s obzirom na to da je član njegove obitelji razvio simptome.

Nalaz testa ministra Marića na COVID-19 pokazao se pozitivnim, slijedom čega su mu epidemiolozi odredili izolaciju u trajanju od 10 dana.

Marić se osjeća dobro te zasad nema nikakvih simptoma bolesti COVID-19. Ostat će u izolaciji i obavljati svoje dužnosti od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa.


“S obzirom na to da se Zdravko Marić, kao i drugi članovi Vlade, početkom godine cijepio protiv bolesti COVID-19, naglašavamo da nijedno od cjepiva ne štiti 100 posto od mogućnosti zaraze, pa tako ni u slučaju cijepljenja protiv bolesti COVID-19. To ne umanjuje povjerenje i važnost cijepljenja kao ključnog alata u borbi protiv pandemije koronavirusa, jer cjepivo dokazano štiti od težih oblika i ishoda bolesti”, ističu iz Vlade.

,”S obzirom na to da su se članovi Vlade cijepili protiv COVID-19 još u siječnju, odnosno u veljači ove godine, u idućem razdoblju pristupit će i docjepljivanju tzv. booster dozom, koja se, slijedom preporuka HZJZ, primjenjuje šest mjeseci nakon druge doze kako bi se produljilo trajanje zaštite. Više članova Vlade je to već i učinilo. I potpredsjednik Vlade Boris Milošević te ministar Josip Aladrović, koji su se zarazili, a bili su ranije cijepljeni, prebrodili su zarazu s vrlo blagim simptomima”, rekao je glasnogovornik Vlade Marko Milić.Cjepivo učinkovito štiti od težih oblika bolesti, što potvrđuju podaci Ministarstva zdravstva i HZJZ-a prema kojima velika većina hospitaliziranih osoba, priključenih na respirator ili nažalost preminulih, nije bila cijepljena.

,!Apeliramo na sve naše sugrađane, koji to još nisu učinili, da se cijepe i zaštite! Pozivamo i sve one koji su drugu dozu primili prije šest ili više mjeseci, a osobito one koji su stariji ili imunokompromitirani, da se docijepe dodatnom dozom što prije. Danas, kada je cijeli svijet suočen sa znatno zaraznijim sojevima koronavirusa koji se puno brže šire, potrebno je što prije dodatno zaštititi svoje zdravlje”, zaključio je Milić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI