MINISTARSTVO OPRAVDAVA MINISTROVE LETOVE VOJNIM AVIONOM: Evo što ističu

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Na medijske objave o tome da je ministar obrane Mario Banožić u dva navrata letio vojnim avionom iz Dalmacije u Zagreb na sastanak, oglasili su se iz Ministarstva obrane (MORH).

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Možemo Vas izvijestiti da je ministar obrane Banožić u dva navrata letio zrakoplovom Pilatus PC-9. Oba leta realizirana su u sklopu planirane obuke pilota 392. eskadrile aviona 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te bi se oni odvili i bez prisustva ministra. Let Pilatusom PC-9 bio je na prijedlog Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Napominjemo kako je sat leta Pilatusom PC-9 deseterostruko jeftiniji od sata leta helikopterom, a usto je bila ljetna sezona i helikopteri su bili angažirani na gašenju požara i za hitne medicinske prijevoze.

Ministar Banožić prvi put letio je kako bi prisustvovao sastanku s predsjednikom Vlade RH i generalima zapovjednicima i visokim časnicima koji su sudjelovali u Vojno-redarstvenoj operaciji ‘Bljesak’.

Drugi let bio je na poziv Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u sklopu uvježbavanja pilota na ruti od Zemunika do Zagreba, nakon službenog boravka u Zemuniku i sastanka sa zapovjednicima HRZ-a vezano uz protupožarnu sezonu.



Također napominjemo kako je ministar prije leta prošao potrebnu pripremu za let i bio je adekvatno opremljen.

Sve navedeno u skladu je s Pravilnikom o letenju vojnih zrakoplova članak 54. stavku 3., prema kojem letenje vojnim zrakoplovima iznimno može biti odobreno i drugim osobama koje nisu osposobljene za letenje na određenom tipu vojnog zrakoplova, a te osobe ne smatraju se članovima posade zrakoplova”, piše u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI