MINISTRI OPLELI PO SDP-u Horvat: Grčićeva analitika rezime je plagijata; Aladrović: Uzori će nam biti zapadnoeuropske države, a ne SDP

FOTO: Cropix

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović danas, u četvrtak, održali su press konferenciju pod nazivom “SDP-ova prepisana i neispunjuna obećanja iz Plana 21 – 9 godina kasnije!”

“Bilježmo kointinuirani gospodarski rast, u 2019. godini, kontinuitet ulaganja u razvoj je povećan, smanjen je javni dug s 84 milijarde na 73 milijarde GDP-a, u prosincu 2019. prosječna isplaćena neto plaća porasla je za 7,4 posto, zadržan je kreditni rejting Hrvatske, zaduženja po kojima su nas zaduživali eminentni gospodarski stručnjaci koji prepisuju čudne planove, kolega Marić iste kredite refinancira po 0,5 posto, Hrvatska je u protekloj godini je zabilježila skok na doing business ljestivci za sedam mjesta.

Ako mogu jednom rečenicom komentirati netočne podatke, mogu reći da analitika Grčića nije analitika niti vjerodostojnost, nego rezime plagijata i iskrivljenje istine o hrvatskom gospodarstvu, a HDZ-ov gospodarski program će biti program kontinuiteta gospodarskog rasta kakav smo imali u protekle tri godine”, rekao je Horvat.

“Naša djela su naš zalog za budućnost, ne želim se vraćati u kopije izbornih programa jer se možemo sjetiti kakve je ta kopija, kada je bila original, polučila rezultate”, kaže Aladrović.

“Pretpostavljam da su njemačka i slovenska Vlada prepisali Zakon od SDP-a, ta je mjera komplementarna sa sadašnjim mjerama, razgovaramo o njoj sa socijalnim partnerima. To nije kopija, uzori će nam biti zapadne europske zamlje, a ne SDP”, dodaje, piše N1.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI