MINISTRICA BRNJAC OPTIMISTIČNO IZ SAD-a: ‘Naša nova strategija je u završnoj fazi, adresira sve izazove koji su prepoznati i na svjetskoj razini’

Foto: Mario Alajbeg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u četvrtak se sastala sa čelnicima Ekonomskog i socijalnog vijeća i Ureda za međuvladina potporu i suradnju za održivi razvoj UN-a u sklopu sastanka Vijeća sigurnosti UN-a, ističu iz ministarstva.

“Na sastancima sam predstavila sve aktivnosti Ministarstva turizma i sporta koje doprinose ostvarenju UN-ovih politika odnosno Programa o održivom razvoju do 2030. Naša nova strategija koja je u završnoj fazi, adresira sve izazove koji su prepoznati i na svjetskoj razini te prati trendove održivosti kao i zelene i digitalne tranzicije”, stoji u priopćenju.

Ministrica Brnjac tijekom sastanka naglasila je da je Hrvatska osigurala značajan iznos sredstava iz europskih fondova kojima će se financirati projekti koji će doprinijeti ostvarenju tih ciljeva. Prisustvovala je i na predstavljanju filma Stepinac – The Cardinal and His Conscience te se susrela s predstavnicima hrvatske zajednice.

U priopćenju se dodaje kako će ministrica Brnjac sudjelovati na šestoj godišnjoj konferenciji u organizaciji Udruženja hrvatsko američkih profesionalaca.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI