Ministrica Divjak: ‘Izjave ravnatelja zadarske škole u potpunosti su neprimjerene’

Screenshot

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja smatra u potpunosti neprimjerenima te oštro osuđuje sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

“Izjave ravnatelja u Zadru o slučaju vršnjačkog nasilja u školi smatram u potpunosti neprimjerenima. Posebno jer je odgovoran za zakonitost rada i stručni rad školske ustanove”, odgovorila je ministrica Divjak na upit Hine.

Komentirajući slučaj u kojemu je učenik zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole užarenim vrhom upaljača u obliku slova “U” opekao školsku kolegicu i kolegu, ravnatelj škole Jozo Dragić za N1 televiziju rekao je kako nije riječ o “posebno teškom djelu” te da je u pitanju bila “samo dječja igra”.

Osim toga rekao je da se “takvi mali incidenti događaju” zadnjih godina otkako su se u školu počeli upisivati učenici po individualiziranom i posebnom programom, odnosno, kako je rekao, “učenici s poteškoćama u razvoju”.

“Oštro osuđujem sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju. U našem sustavu svi učenici su jednakovrijedni i jednakopravni, a ravnatelji su dužni takav sustav čuvati i osnaživati”, ističe ministrica Divjak.



Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija. U tijeku je, naime, kriminalističko istraživanje, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe policija je okvalificirala kao lakše.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je na konferenciji za novinare kako se “stručna služba škole uključila pravovremeno” te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo. Dodao je da je policija obavijest o događaju zaprimila od medija.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI