MINISTRICA NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: ‘Zadovoljni smo turističkom sezonom i radimo na mapiranju projekata u turizmu

Da itekako možemo biti zadovoljni turističkom sezonom, mišljenja je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta. Ona je za N1 rekla da “to što smo na crvenoj listi nije utjecalo na turistički promet”.

“Hrvatska je poznata kao sigurna destinacija i to se pokazalo i na brojkama. Zabilježili smo 70 posto ukupnog prometa kao 2019. godine”, rekla je ministrica.

Dodala je kako se radio Nacionalni plan oporavka za koji je EK dala 2,2 milijarde eura sredstava za turistički sektor.

“Još se radi na strategiji razvoja turizma koja bi nam trebala dati jasna usmjerenja. Svi znamo boljke našeg turizma i zato smo se krenuli na vrijeme pripremati. Dosad je kapital usmjeravao u kojem ćemo smjeru ići u turizmu, a sada imamo volan u svojim rukama i možemo mi usmjeravati. Točno one projekte koji su zeleni i digitalni”, istaknula je Brnjac.

Kazala  je kako su “točno definirana sredstva pa će tako 60 posto iz Nacionalnog plana biti usmjereno u privatni sektor”.



“Sad se radi na mapiranju projekata u turizmu”, rekla je ministrica objašnjavajući da će ovo pomoći u odmicanju od “sunca i mora” i principa sezonalnosti.

Govorila je o mjesecu hrvatskog turizma za što je određen listopad te naglasila kako je prošle godine to bio “tjedan odmora vrijedan”.

“Svi su bili zadovoljni, ali nije im odgovaralo što je bio samo tjedan dana. Odlučili smo to produžiti na mjesec, pokazalo se dobro. Jedini je uvjet da stave 35 do 50 popusta. Cilj je da i na taj način napravimo produžetak sezone. Pozivamo cijeli turistički sektor da se uključi”, zaključila je Nikolina Brnjac za N1. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI