MINISTRU PALADINI STIGLA NEUGODNA VIJEST: Mora platiti 100 tisuća kuna, sud ga je odbio a njegov je odvjetnik neugodno iznenađen

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Trgovački sud u Zagrebu odbio je kao neosnovanu tužbu ministra graditeljstva Ivana Paladine kojom je tražio da mu se omogući izlazak iz vlasništva tvrtke Kupari Luxury Hotels (KLH). On je kao naknadu za svojih deset posto tražio 67.5 milijuna kuna dok su vještaci na kraju suđenja rekli da njegov udio vrijedi nešto više od pet milijuna kuna. Presuda je još uvijek nepravomoćna.

Sudska vještakinja iznijela je na ročištu dvije varijante procjene vrijednosti ministrova udjela. Prema jednoj, radi se o dvadeset milijuna kuna, a prema drugoj – njegovih deset posto vrijedi pet milijuna kuna koliko je singapurski suvlasnik spreman i platiti.

“Sud je odbio tužbeni zahtjev Ivana Paladine, to je odluka koja nas je iznenadila, nismo je očekivali jer ona se otklanja od postojeće praske Visokog trgovačkog suda”, rekao je Paladinin odvjetnik Vladimir Batarelo koji je zastupao ministra.

“Ta odluka bi sad značila da Paladina sad nije još izašao iz društva, ti udjeli su sad na nama, prenesena su upravljačka prava nad tim udjelima, ali nije se riješio upravljački udio u društvu”, kaže Batarelo, prenosi N1.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI