MIP glasao protiv skidanja imuniteta Petrovu i Bulju zbog Karamarkove tužbe

Patrik Macek/PIXSELL

Karamarko je skidanje imuniteta Petrovu i Bulju zatražio zbog privatne tužbe za klevetu vezane uz njihovu izjavu 27. kolovoza 2016

Mandatno-imunitetno povjerenstvo nakon kratke i burne sjednice odlučilo je protiv skidanja imuniteta Boži Petrovu i Miri Bulju.

Sjednica je održana temeljem zahtjeva bivšega prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da im se skine imunitet zbog njegove privatne tužbe za klevetu.

“Praksa Povjerenstva je jasna kada su privatne tužbe u pitanju. Predlažemo Saboru da se imunitet ne skine”, kazao je na početku sjednice predsjednik Povjerenstva Žarko Tušek.

Za riječ se, potom, javio Miro Bulj:

“Vrijeme je da se svi koji su naštetili Hrvatskoj osude. Hrvatska ima brojne probleme u arbitražnim procesima, posebice INA-e gdje nismo imali niti jednu optužbu. Molim vas da mi skinete imunitet jer vjerujem u hrvatsko pravosuđe. Vjerujem da ću braniti hrvatske interese. Bit ću ponosan ako me osude”, molio je Bulj Povjerenstvo, prenosi N1.  




Podsjećamo, Karamarko je skidanje imuniteta Petrovu i Bulju zatražio zbog privatne tužbe za klevetu vezane uz njihovu izjavu 27. kolovoza 2016. u Zadru, potvrdio je prošlog tjedna predsjednik tog povjerenstva Žarko Tušek. Rekao je kako je praksa tog povjerenstva da se na temelju privatne tužbe imunitet ne skida i u tom će smjeru ići i prijedlog te odluke.

Neslužbeno se doznaje da je Karamarko tužio Petrova i Bulja zbog njihovih izjava da je s dužnosti predsjednika HDZ-a morao otići zbog izdaje nacionalnih interesa.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj rekao je u prošlu srijedu u Sinju da poziva sve one koji su sudjelovali u pljački i otimačini hrvatskoga naroda da ga tuže te da ga mogu odmah uhititi, ali on je ponosan jer je sve što radi za zaštitu nacionalnih interesa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI