Miro Bulj u Sinju: NE Termoelektrani Peruća, DA Domu Zdravlja u Sinju, DA besplatnim udžbenicima

Most

Kao saborski zastupnik, kaže, nije podržao državni Proračun, jer nisu bila osigurana sredstva za zgradu OŠ fra Pavla Vučkovića zbog manipulacija Grada Sinja i Županije i zbog toga što su lokalne samouprave Zagora ispala iz potpomognutih područja

Kandidat za Splitsko-dalmatinskog župana Miro Bulj, u srijedu je proveo dan sa svojim sugrađanima u Sinju. Bulj je govorio je o obrazovanju, zdravstvu i poljoprivredi, glavnim okosnicama njegovog izbornog programa. Kazao je da se na primjeru Cetinske krajine može vidjeti kako se dosadašnja vlast odnosila prema ruralnim sredinama te da mu je cilj vratiti samostalni Dom zdravlja Sinj sa svim potrebnim uslugama.

Kao saborski zastupnik, kaže, nije podržao državni Proračun, jer nisu bila osigurana sredstva za zgradu OŠ fra Pavla Vučkovića zbog manipulacija Grada Sinja i Županije i zbog toga što su lokalne samouprave Zagora ispala iz potpomognutih područja.

„Rješavanje problema navodnjavanja Sinjskoga polja preduvjet je razvoja poljoprivrede, time i ostanka ljudi“, smatra Bulj te ističe da treba ustrajati i u zaštiti vode kao najvećega potencijala.

„Izborio sam se za nekoliko prometnih projekata a najznčajniji je pokretanje s mrtve točke brze cesta Križice-Kukuzovac, JVP Sinj, Hrvatska vojska se vratila u Sinj i za završetak 110 kV trafostanice u Hrvacama koja će uskoro biti u funkciji. Spriječit ćemo gradnju termoelektrane Peruća i bazirati se na obnovljive izvore energije. Nećemo pogodovati stranim investitorima kao što se pogodovalo kod vjetroelektrana.“, naglasio je Bulj.

Obećao je da će svi učenici u Županiji od iduće školske godine imati besplatne udžbenike i besplatan prijevoz – „Potrudit ću se da Sinj i ostale lokalne samouprave iz Zagore ponovno dobiju nepravedno oduzeta sredstva za potpomognuta područja. Svom Sinju, Cetinskoj krajini i Dalmatinskoj zagori obećavam da ću se boriti za ovu zemlju, da mladi ostanu ovdje. Kao čovjek iz naroda poručujem onima na čelu države da neće biti sluganskog odnosa kao do sada.“



Bulj je podsjetio da Grad Zagreb s 800 tisuća stanovnika ima Proračun 7,5 milijardi kuna, a Splitsko-dalmatinska županija s 500 tisuća stanovnika ima Proračun 840 milijuna kuna: „Grad Zagreb ima 10 puta veći proračun od naše Županije. Tako više neće ići! Decentralizirana sredstva će ići Splitsko-dalmatinskoj županiji.“

Kandidat za gradonačelnika Sinja Joško Kontić rekao je kako će mu niz stvari koje je Bulj predstavio olakšati posao: „Sredstva za besplatne udžbenike transferirali bismo npr. prema studentima. U našoj okolici svi redovni studenti imaju stipendije, a u Sinju samo dio studenata prima stipendije. Slogan kampanje pod kojim MOST nastupa u Sinju je ‘O Sinju u Sinju’ i taj program će nam biti puno lakše provoditi, ako budemo imali Sinjanina na čelu Županije“.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI