MIRO BULJ: Žalosno je što hrvatski predsjednik govori, ali je u skladu sa ‘šarafinciger’ koalicijom Plenković – Pupovac

screenshot

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović na komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu održanoj u srijedu, među ostalim osvrnuo se i na HOS-ovu spomen ploču na kojoj je uklesano “Za dom spremni”, a ta je ploča 2017. iz Jasenovca premještena u Novsku. Poručio je kako tu ploču “treba maknuti i negdje baciti, jer to nema veze s Domovinskim ratom”.

Tu njegovu izjavu nazvao je sramotnom i oštro osudio saborski zastupnik Miro Bulj. Upitao se što će sada reći majkama poginulih HOS-ovaca te pritom spomenuo svoje suborce -Crvenkapu i Ivicu Poljaka Sokola iz Sinja koji su također poginuli u Domovinskom ratu.

“Žalosno je to što hrvatski predsjednik govori, ali je u skladu sa ‘šarafinciger’ koalicijom koju čine Plenković, Pupovac i Vrdoljak, koji su tražili da se ploča skine i baci. Skinuti i baciti spomenik HOS-ovcima, herojima koji su branili Hrvatsku, i to od Vukovara do Dubrovnika?!”, ogorčeno je za Otvoreno rekao Bulj.

Milanović se mora ispričati obiteljima poginulih HOS-ovaca

Zatim je zatražio da se Milanović ispriča svim HOS-ovcima, posebice obiteljima i majkama poginulih koji su od Vukovara do Dubrovnika, na najtežim ratištima branili hrvatsku državu u Domovinskom ratu.

“Koristiti ovu priliku kada nas Vijeće Europe poziva da osudimo sve totalitarne režime – komunistički, nacistički i fašistički, da se na ovakav način reagira, najblaže rečeno nije u redu. U biti, sada je i Zoran Milanović nasljednik politike Kolinde Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića prema hrvatskim braniteljima i to zbog svoje sramotne izjave da treba skinuti i baciti ploču HOS-a”, istaknuo je Bulj.



Naglasio je da su u isto vrijeme “još uvijek tu četnički spomenici poput spomenika Vukašinu Šuškovčaninu koji je klao i palio po Vukovaru i pozivao na pobunu”.

Zapitao se kada će se skinuti četnički spomenici?

“U ovo vrijeme nisu dobre podjele, ali da premijer i predsjednik daju takve izjave i to na komemoraciji žrtvama, kada se svima njima treba odati počast? Očekivao sam da će biti kraj s izjavom Nenada Stazića koji je rekao da 1945. godine ‘pobjednik nije završio svoj posao jer da nije pobijeno dovoljno Hrvata’. Sada kada imamo ovu krizu, rasuto gospodarstvo, kada je uništena poljoprivreda, kada nije proglašen isključivi gospodarski pojas i nismo sačuvali naše more, kada Vlada nema snage već se dodvorava bankama u proglašavanju moratorija na kredite i kamate, u istom tom trenutku daju se ovakve sramotne izjave prema onima koji su stvorili temelje hrvatske države, a to su pripadnici policije, Hrvatske vojske i Hrvatskih obrambenih snaga”, naglasio je Bulj.

Na kraju je rekao kako je predsjednik Milanović “dao lijepu čestitku za rođendan majci HOS-ovca i vukovarskog heroja Jean Michel Nicoliera”. Bulj je zaključio kako je Milanović svojom izjavom majci poginulog Francuza poručio da se njezin i njegovi suborci “nisu borili za Hrvatsku već za NDH i da bi ploču s imenima stradalih HOS-ovaca trebalo negdje baciti”.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI