MIŠEL JAKŠIĆ SMATRA DA JE INFLACIJA NAJVEĆIM DIJELOM ‘UVOZNA’: ‘Ušli smo u zonu sumraka, treba ‘zagrebati’ u porezne politike’

Izvor: Facebook

Inflaciju i Vladin plan za ograničavanje cijena goriva za N1 je komentirao saborski zastupnik Mišel Jakšić. Istaknuo je da je “inflacija najvećim dijelom uvozna”.

“Reći da je Vlada kriva bilo bi nekorektno, nego treba vidjeti koje su to teme oko kojih se može okupiti i pozicija i opozicija i kako zajednički riješiti problem, jer mislim da ulazimo u zonu krize koju ne pamtimo. Ušli smo u zonu sumraka”, naglasio je.

Smatra da se trebalo napraviti više, ali i da bi bilo nekorektno reći da Vlada nije napravila baš ništa.

“Ipak, činjenica je da Vlada HDZ-a uvijek ima problem kad se nađe u situaciji da mora ići na štetu krupnog kapitala, a zaštititi građane. Znamo da se HDZ nikad nije u tome previše iskazao i pokazao, a da bi neke stvari dodatno promijenili, trebali bi značajno zagrebati u porezne politike, koje su uvijek išle na ruku onima koji imaju više, nego onima koji imaju manje”, rekao je saborski zastupnik.

Jakšić smatra kako situaciju ne treba rješavati sitnim politikantstvima i time “tko je ljepši i pametniji, jer nas čeka jako, jako teška kriza”.



“Mi još uvijek ne znamo što će najesen biti sa cijenama, a sad moramo znati da baš i nije sezona grijanja. Čini se da je sve podređeno uvođenju eura, a trebamo i za građane i za gospodarstvo izaći iz ove inflacije, a Vlada se podredila jedino i isključivo euru, a svatko zna da je inflacija veća od 9 posto”, naglasio je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI