Mišić: Ako ćemo izdvajati onoliko koliko su izglasali HDZ i stranka 365, točno 195 godina će nam biti potrebno da dođe do obnove

Problemi oko proračuna, donošenje urbanističkog plana, žetončići na sve strane, zatim korona, potres pa smrt gradonačelnika. Rezime je posljednjeg saziva Zagrebačke skupštine. U ‘Terapiji’ Marijan Opačak na Z1 televiziji razgovara s SDP-ovim zastupnikom u gradskoj skupštini grada Zagreba Matejem Mišićem. Najaktualnija stvar je žičara Sljeme, izgleda da se nećemo voziti tako brzo s njom.

˝Žičara je jedna od stvari koja je obilježila ovaj mandat. Dakle, četiri godine žičare koja traje puno duže od samo ove posljednje četiri godine. Praktički je sve ostalo isto i nakon gradonačelnika. Posljednja vožnja stare žičare bila je u lipnju 2000.godine. Prošlo je gotovo 14 godina otkada nema žičare u gradu Zagrebu. Od tada pa do danas slušali smo raznorazne priče, razna obećanja pa koalicijskog partnera HDZ koji je stavio u proračun grada Zagreba. Pa smo slušali o tome kako će nova žičara koštati stotinjak milijuna kuna. Četrnaest godina kasnije, žičara i dalje ne vozi, trošak je preko sto milijuna eura, ide blizu milijardu kuna. Žičara će se otplaćivati godinama, to je ono što većina nije svjesna. Za izgradnju žičare podignut je kredit u iznosu 537 milijardu kuna plus 112 kuna kamata, dakle svi oni dodatni troškovi. Ovih 650 kuna će građani grada Zagreba plaćati sljedećih 15 godina, svake godine ratu od nekakvih 500 milijuna kuna. Postavlja se pitanje kada će se dobiti uporabna dozvola i što će biti od cijelog tog projekta? Previše je novca bačeno, nisam protiv žičare, al niti žičara vozi, niti imamo rezultate istrage˝, rekao je Matej Mišić i osvrnuo se na performans gradske uprave vezano uz maske na otvorenom.

Više pročitajte OVDJE

Facebook Comments

Loading...
DIJELI