MISTERIJ BRAČNOG PARA S KOJIM POVEZUJU MINISTRA BEROŠA! Elitni dvojac za kojeg nikada i niste čuli

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Da kojim slučaje ministar zdravstva Vili Beroš nije postao glavni protagonist afere nastale iz projekta Cijepise, vjerojatno bi i Vinko Kojundžić ostao tajanstveni poduzetnik i bogataš kojega se u javnom prostoru nikada ne bi niti spomenulo. No, Kojundžićeva biografija do te je mjere intrigantna da bi bila prava šteta ne proučiti je. Riječ je o poduzetniku koji je prije skoro dva desetljeća od stanovitog Boška Kojundžića preuzeo tvrtku Matičnjak koja je poslovala u ulici Pantovčak vlasnica stana u obiteljskloj kući tada postaje misteriozna Gordana Kojundžić, a prije više od dva desetljeća Berošev poznnik s bivšom suprugom kupuje stan s vrtom od 70 kvadrata u Ulici Lukšići koji je trenutno u vlasništvu njegove kćeri, a paralelno s time u istoj ulici doolazi do nove nekretnine s vinogradom i vrtom koju kupuje od vlasnika tvrtke koji su nekretninu nasljedili.

No, i mimo ovih nekretnina priča s Kojondžićem i Berošem prilično je intrigantna, a na noge se radi toga digla oporba tražeći opoziv prijatelja Vilija koji je izradu platforme na kojoj se građani mogu prijaviti za cijepljenje protiv kortona virusa prepustio tvrci Cupis, iza koje stoji Vinko Kojundžić. Podatak je ovo koji se možda nikada ne bi niti otkrio da građani javno nisu počeli progovarati o problemima koje imaju s ovom Beroševom platformom, koja je prezentirana kao revolucionaran pomak u borbi s pandemijom. Premda Kojundžić demantira vijest o basnoslovnom iznosu kojega je njegova tvrtka dobila iz medija se saznaje kako je Beroš na ovaj posao spiskao preko četiri milijuna kuna.

Kada već govorimo o Kojunžiću spomenumo kako je tvrtku Cuspis osnoval prošle godine u rujnu, a dotada se u sudskom registru kao osnivač vodila tvrtka London Cuspis čiji su suvlasnici bili Vinko i Maja Kojundžić. Tvrtka je prije dvije godine prijavila osjetan rast prihoda, pa je tako 2019-te ostvarila 12,3 milijuna kuna prihoda, dok je godinu ranije poslovala s prihodom od 6,9 milijuna kuna. U ožujku ove godine račun im je bio blokiran, no toj tvrtci dobro je krenulo nakon 2018-te godine kada Beroš postaje pomoćnik ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Poznata supruga Maja

S Kojundžićem se pak još ljetos viđao u vrijeme kampanje kada je gostovao u splitskom Crvenom križu, a tada su se navodno sreli na godišnjem odnosu, jer dotični naime ljetuje u istom mjestu u kojem ljetuje Beroš kojega je upozbnao tek kada je postao pomoćnik ministra. Dok je gospodin Kojundžić relativno nepoznat široj javnosti njegova supruga Maja u medijima je nerijetko prisutna pa se pojavljuje na stranicama ženskih časopisa i portala gdje je govorila o poslovanju tvrtke Cuspis. Njen profil na društvenim mrežama otkriva kako se gospođa Kojundžić fotografirala čak i sa premijerom Plenkovićem s kojim se susrela u Londonu 2018-te godine tijekom premijerova druženja s Hrvatima u Britaniji.



”U javnosti je poznato da već četrnaest godina radim Dječji sajam koji sam idejno osmislila i za čiji koncept sam dobila priznanje za inovativnost. Manje je poznato, jer to rijetko javno ističem, da se već 15 godina bavim prodajom i dizajnom programskih rješenja, najviše iz područja zdravstva i poslovnih procesa, stoga hvala ti što si to spomenula. To je posao u kojem su muškarci u većini, ali s obzirom na to da sam ekonomistkinja po struci, kupcu je puno lakše komunicirati sa mnom nego s kolegama inžinjerima elektrotehnike ili programerima. Ljudi s kojima poslujem uglavnom cijene moju profesionalnost. Ne obećavam što ne mogu ispuniti niti preuzimam poslove koje ne mogu isporučiti u dogovorenom roku i kvaliteti. Klijent uvijek dobije bar malo više nego smo se dogovorili i očekuje – i možda tu leži odgovor”, otkrila je jedne prigode Maja za bosanskohercegovačke medije, a mnogi smatraju kako je upravo ona poveznica ove tvrtke sa svijetom visoke politike.

Zanimljivo je kako Vinko Kojundžić nerijetko boravi u Londonu, štoviše dotični je britanski državljanin te posjeduje stan u otmjenoj londonskoj četvrti, dok se Maja nerijeko pojavljuje na raznim elitnim lokacijama i događanjima u tome gradu. Upućeni svjedoče kako je tvrtka Cuspis surađivala i sa prošlim ministrom Kujundžićem, a firma se na svojim internetskim stranicama hvali sustavom Centralnog upravljačlkog sustava kojega ne hvale samo ministri zdravstva već i premijer Plenković osobno.

Inače je Kojundžić rođena u Brčkom, početkom rata seli u Slavoniju, a zatim i u Zagreb gdje počinje život na visokoj nozi. Nerijetko gostuje na Sarajevo Film Festivalu, druži se s raznim estradnjacima, a ljetuje na Beroševom Hvaru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI