MISTERIOZNA PLJAČKA BANKE! Pod okriljem noći ukraden sef pun novaca

Ilustracija

Neobična pljačka dogodila se u Brtonigli kada je lopov iz unutrašnjosti poslovnice Istarske kreditne banke ukrao i odnio sef pun novaca! Mještani se čude kako mu je to uspjelo i ističu da nitko nije ništa čuo niti vidio. Poslovnica banke koja se nalazi na Trgu Svetog Zanona  opljačkana je tijekom noći proteklog vikenda, s 9. na 10. svibnja.

“To nije mogao napraviti jedan čovjek jer je sef težak, a trebalo je prije provaliti i iznijeti ga cijelog. Ta banka opljačkana je već više puta. Nakon pljačke je zatvorena, a samo se nadam da će drski pljačkaši biti brzo nađeni i novac vraćen u banku. Banka ima kamere pa će se možda uskoro više znati. Ali odnijeti cijeli sef, kao da nosi televizor, nisam nikad čuo. Nije ušao na glavni, već na sporedni ulaz. Čuo sam da je u sefu bilo puno novca, i zato sam siguran da je pljačkaš točno znao kada će to učiniti”, rekao je jedan mještanin za 24 sata.

“Kaznenim djelom oštećena je pravna osoba iz Brtonigle za veći novčani iznos. Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem”, objavili su iz PU Istarske.

Zanimljivo je da se Ured načelnika Brtonigle nalazi se točno iznad opljačkane banke, ali ni on nije ništa čuo.

“To je bilo iza 3 ujutro u noći na ponedjeljak pa iako u neposrednoj okolici ima puno stambenih objekata, i oni kažu kako nitko ništa nije vidio. Ja sam šokiran i zaista želim da se počinitelj što prije pronađe i primjereno kazni za primjer svima ostalima kojima takva nedjela padaju uopće na pamet. Pljačkaš je znao da je vikend i da je tada trezor uglavnom pun novca. To je novac od naših građana, privrednika i ugostitelja. Naime potkraj tjedna se novac uglavnom nosi na polog u banku, i taj drski pljačkaš je to očito dobro znao. Neću reći da su u pitanju profesionalci jer se doista nadam da nema baš ljudi koji se profesionalno time bave, ali su točno imali sve sto im treba da cijeli trezor s novcem iznesu iz banke. Eto, kada tražimo djelatnike za rad, nitko se ne javi na natječaj ali opljačkati banku se očito može”, uzrujano je naglasio načelnik Brtonigle.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI