MISTERIOZNA SMRT U OKOLICI NAŠICA! Pronađeno tijelo okrivljenika za palež vikendice Radovana Ortynskog

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/ilustracija

Drugookrivljeni za palež vikendice nekadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog stanoviti Milan Bulat pronađen je mrtav na području Našica.

Vijest je to potvrđena od strane osječko-baranjske policije i ondašnjeg Županijskog suda. Prema prvim neslužbenim informacijama sumnja se kako je riječ o samoubojstvu.

Bulatovo tijelo pronađeno je u šumi kod Našica, a uz njega je zatečen i pištolj. Glasnogovornik osječko-baranjske policije Zoran Kon potvrdio je da je obavljen očevid te da bi se uskoro i formalno trebao utvrditi uzrok smrti.

Bulat ozlijeđen pri paležu

 

Nakon što sud zaprimi potvrdu o njegovoj smrti, postupak protiv Bulata biti će obustavljen poručili su pak sa osječkog Županijskog suda. Podsjetimo, radi se o suđenju koje je počelo u listopadu 2019. godine, a Uskok za paljenje vikendice tereti i Dragana Bakovića Bambura, Jasmina Huzanića, Maria Tolića, Zdenka Ivankovića i Roberta Flačera. Optužnica pak Bakovića tereti da je od siječnja 2017. do svibnja 2018. na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, Bosne i Hercegovine i Njemačke, u zajedničko djelovanje povezao okrivljenike Bulata i Tolića, okrivljenicu Huzanić te najmanje još jednog nepoznatog počinitelja s ciljem zapaljenja vikendice Radovana Ortynskog u Postirama na Braču.



U skladu s dogovorom drugogokrivljeni Bulat i barem još jedan počinitelj u noćnim su satima 1. travnja 2017. godine zapalili vikendicu nekadašnjeg glavnog državnog odvjetnika prouzročivši štetu veću od 200 tisuća kuna. Tijekom paljenja nekretnine došlo je do eksplozije u kojoj je sam Bulat teško ozlijeđen, a Baković je prema sumnjama tužiteljstva u suradnji s drugim okrivljenicima organizirao njegovu evakuaciju s Brača i liječenja po Bosni i Hercegovini i Njemačkoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI