MISTERIOZNA SMRT ŽESTOKOG PUTINOVOG KRITIČARA: U Washingtonu preminuo Dan Rapoport

Foto: Guliver/Kremlin Pool

Žestoki kritičar Vladimira Putina te investicijski bankar u egzilu, 52-godišnji Dan Rapoport preminuo je u Washingtonu nakon što je otišao iz Rusije.

Policija je objavila da je pronađen ispred luksuzne stambene zgrade u Georgetownu nešto prije 18 sati. Prije toga je došla dojava da je netko skočio sa zgrade, objavio je Independent.

Osoblje hitne pomoći je Rapoportu pružilo prvu pomoć na licu mjesta te su ga odvezli u bolnicu.

Međutim, kasnije je proglašen mrtvim. Smrt Dana Rapoporta je i dalje pod istragom, rekla je glasnogovornica metropolitanske policije.

Prema policijskom izvješću do kojeg je došao Independent piše da je Rapoport u trenutku smrti imao razbijeni mobitel, naočale, vozačku dozvolu te 2620 dolara u kešu.



Podsjetimo, Rapoport je 2012. napustio Rusiju zbog podrške prodemokratskom aktivistu i Putinovom protivniku Alekseju Navaljnom. Nakon toga je kupio nekretninu u Washingtonu koju je kasnije prodao Ivanki Trump.

Potom se preselio u Kijev i ondje upoznao buduću suprugu Alenu, inače ukrajinsku virologinju. Ona kaže da se s kćeri trebala s mužem naći u SAD-u.

Inače, Dan Rapoport je rođen u Latviji dok je još bila dio Sovjetskog Saveza. Njegova obitelj je 1980. dobila politički azil u SAD-u. Rapoport je studirao na Sveučilištu u Houstonu, a tijekom 90-ih se preselio u Rusiju gdje je radio u plinskoj industriji te se bavio financijama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI