MJERE DJECU NA ULAZU: Neuobičajen i diskriminirajuć kriterij naplate ulaznica u hrvatskim termama!

Foto: Pixabay

S prvim velikim vrućinama ovog ljeta svi hrle ka najbližem osvježenju. Živa na termometru ovog se tjedna samo penje, a ljudi, osim u moru, traže osvježenje u rijekama, jezerima, ali i aqua parkovima, koji se nalaze u sklopu brojnih termi u kontinentalnoj Hrvatskoj.

S popuštanjem epidemioloških mjera, više nema bojazni od kupanja u bazenima, no ono što nam je zapelo za oko su cjenici dnevnih ulaznica na kupališta. No, ne samo cjenici, nego i jedan koncept naplaćivanja ulaznica za djecu i odrasle.

Kriterij je visina

Čitateljica nam je dojavila kako je ostala šokirana načinom naplate ulaznica za djecu u termama Tuhelj. Naime, radi se o tome da ulaznice naplaćuju prema visini djeteta, što potvrđuje i cjenik na kojem jasno piše kako djeca do 115 cm visine mogu ući na kupalište Vodeni planet besplatno, dok ona viša od 115 cm visine moraju platiti ulaznicu u iznosu od 60 kn ako dolaze u periodu od ponedjeljka do petka, a 70 kn vikendom i blagdanima.

Iako je ova informacija jasno istaknuta na njihovom cjeniku, čitateljicu je šokirao sam čin mjerenja djece.



Screenshot: Terme Tuhelj

Zbog čega su uveli ovako neuobičajen kriterij ulaska na kupalište, nisu nam htjeli reći kada smo ih nazvali, a odgovor iz Termi Tuhelj još uvijek čekamo.

Tim više iznenađuje, budući da niti jedno drugo kupalište nema kriterij visine djeteta prilikom naplate ulaznica, već godine djeteta.

U ostalim termama i kupalištima kriterij su godine
Tako ćete, odete li u Krapinske toplice, ulaznicu za dijete staro između 6 i 15 godina platiti 60 kn, u termama Jezerčica djeca starosti između 5 i 15 godina će platiti 45 kn, a vikendom i blagdanima 55 kn.

Na kupalištu Adamovec u blizini Zagreba kriterij su opet godine, pa je ulaznica za djecu od 4 do 15 godina starosti tijekom tjedna 50, a vikendom i blagdanima iznosi 60 kn. U svim poznatijim termama i kupalištima koje smo provjerili kriterij naplate ulaznica su godine, a ne visina. Osim u termama Tuhelj.

 

Razvidno je kako je kriterij visine prilikom naplate ulaznica pomalo zbunjujuć, budući da visina kod djece iste dobi može jako varirati. Pa tako ispada da dvoje djece koje primjerice, idu u isti razred, ne samo da neće možda platiti ulaznicu istim iznosom, već je moguće da jedno uđe besplatno, dok će drugo platiti ulaznicu u iznosu od 60 kn.

Zamislimo još jednu hipotetsku situaciju. Dijete visine 114 cm ulazi gratis na bazen, dok drugo, sa svojih 116 cm visine, plaća ulaznicu za odrasle, u iznosu od 60 kn ako dođe na kupalište u periodu od ponedjeljka do petka, a 70 kn vikendom i blagdanom.

Jasno je kako su mnogi kupači ostali iznenađeni ovim konceptom naplate ulaznica u termama Tuhelj, a još više činjenicom da zaposlenici na ulazu doista imaju metar i mjere djecu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI