Mlinarević o Radićevom katalogu: Kome treba ovako skupa kampanja? To su laži i nepotizam, nismo guske u magli!

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka Berislav Mlinarević  održao  je konferenciju za medije na temu „Lažna predizborna obećanja“.

Uvodno je naglasio kako je „teška konjica“ iz Zagreba stigla u Osijek da dade potporu HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika Ivanu Radiću. Nadalje, osvrnuo se i na skupi predizborni katalog Ivana Radića te pitao koliko to košta i tko financira HDZ-ovu kampanju u Osijeku.
Mlinarević se osvrnuo i na projekte navedene u spomenutom Radićevu katalogu. „U katalogu su istaknuti infrastrukturni projekti, a nema gospodarskih programa, nema investicija koje će zaposliti naše Slavonce, naše Osječane koji će ostati ovdje i zaraditi svoje novce pošteno. Navedeno je puno laži, kao i stadion koji nije projekt Grada Osijeka, nego privatna investicija ili projekt pristaništa Nemetin koji je projekt Hrvatskih voda. Govore Imamo laži koje govore da su određeni projekti već počeli u svibnju 2021. ili počinju ovih dana. Ovdje jako malo ima projekata gospodina Radića koji su istinski projekti koji će donijeti zapošljavanje u Grad Osijek“.

Mlinarević je istaknuo kako je HDZ-ova kampanja najskuplja kampanja koja je ikada bila u Osijeku. Razlog tome je, dodaje, investicijsko razdoblje 2021. – 2027. s dvije milijarde i 270 milijuna kuna, što su značajna sredstva koja trebaju doći u Slavoniju, ali su to na žalost investicije koje ne zapošljavaju.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka osvrnuo se i na Radićevo iskustvo u realnom sektoru koje je spomenuto u katalogu. „Razdoblje od 2011. do 2015. razdoblje je blokade Radićeve tvrtke. To je njegovo radno iskustvo. Između ostalog je gospodin Radić šest mjeseci trebao da plati svojih osam radnika. Račun moje tvrtke nikada nije bio u blokadi i moji djelatnici plaćeni su adekvatno u skladu s uvjetima na tržištu do petoga u mjesecu“, dodao je.

„Idemo govoriti tko ima kakve sposobnosti. Ima li gospodin Radić kompetencije voditi ovaj grad? Ja mislim da nema!“, poručio je.



Mlinarević drži da projekti navedeni u katalogu nisu realni, nego su to investicije koje podilaze građanima da bi napravile lijepu sliku. Ta, slika, međutim, nema osnove. „Kome treba ovako skupa kampanja? To su laži i nepotizam“, rezolutan je Mlinarević.
Mlinarević je zamolio građane Osijeka da ovaj put izađu na izbore, da ne nasjedaju na laži i lijepe priče i na puštanje magle. „Mi nismo guske u magli, Slavonci znaju razmišljati, Osječani znaju razmišljati“, zaključio je Mlinarević.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI