MLINARIĆ ĆIPE OŠTAR KAO I UVIJEK: ‘Plenković je napravio pravi cirkus od pada drona, Pupovac neće dozvoliti da se smijeni Miloševića’

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe komentirao je aktualnu političku situaciju i eventualnu rekonstrukciju Vlade koja se najavljuje te situaciju u ratom zahvaćenoj Ukrajini.

DP smatra da cijela Vlada treba dati ostavku, a njihov saborski zastupnik kaže da Andrej Plenković uvijek ima spinove koji uspiju kod dijela birača.

“Rekao bih da će ići na minimalnu rekonstrukciju Vlade”, smatra Stipo Mlinarić Ćipe. “Sad su uhvatili Tramišak koja relativno dobro radi svoj posao, a ne hvataju se ministara protiv kojih DORH radi radnje, kao ni Miloševića koji je zaštićen kao lički medvjed”, govori Ćipe za N1.

Ne vjeruje da će se Plenković moći riješiti potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića: “Pupovac i manjinski zastupnici napravit će pritisak da ostane u Vladi.” Istaknuo je da smo navikli kod HDZ-ove Vlade na istrage i kriminal, čega kod ministrice Tramišak nema, a “gurnuta je u prvi plan”.

Podsjetio je da je Plenković promijenio puno ministara, a neki su završili i u Remetincu. “Tko je kriv? Onaj tko ih bira i stavlja na pozicije. Plenković je jako loš menadžer. Ministar vanjskih poslova je vikao za Lavrova da je topla poetska duša, pa vidimo što sad radi. Kada bismo nabrajali njihove gafove…”, govori zastupnik Domovinskog pokreta.Osvrnuo se na izbor novog ministra graditeljstva Paladina. “Ne radi se o Paladinu, radi se o ljudima koji su dvije godine po kontejnerima. Biti protiv ministra kako god se on zvao i produžiti im agoniju, to bi bilo strašno. I ja bih bio suzdržan da sam bio u Saboru. DP bi se zalagao samo za nove izbore, ne bismo podržali Plenkovićevu Vladu”, kaže zastupnik Domovinskog pokreta.

“Od pada drona u Zagrebu napravili su cirkus, naslikavali se i odjednom muk. Kao netko tko je bio u Vukovaru, kažem da je nemoguće da bi bila onako mala rupa da je bilo 40 kilograma eksploziva. Popucala bi i stakla. Ne može se u takvoj situaciji ponašati tako neodgovorno”, rekao je, dodavši da je to odmah trebalo prepustiti stručnjacima.

Kazao je i da je Plenković nakon toga držao pressicu, dok su nad njim nadlijetali avioni: “Bolje bi bilo da je s Janšom sjeo u vlak i otišao u Ukrajinu.”

Smatra da Hrvatska ne bi trebala javno govoriti što šalje kao pomoć Ukrajini, pojasnivši kako Hrvatska nije velesila.

Potom se osvrnuo na situaciju u Ukrajini, koja je pod ruskom invazijom već više od mjesec dana.

“Lako je biti general poslije bitke. Pustimo izbjeglice koje su došle na granicu. Obratimo pozornost na velike gradove koji će biti u okruženju, to sam odmah rekao. Tu će ginuti civili. Rekao sam za Mariupolj da će biti drugi Vukovar. Običan sam vojnik, nisam analitičar, ali sam prošao krvavi rat. Mariupolj će pasti, grubo zvuči, ali to je realnost. To smo doživjeli u Vukovaru. Mogu pregovarati koliko žele, ali ruska strana neće odustati od Mariupolja. Sravnit će ga sa zemljom”, rekao je.

Smatra da ruska strana neće dozvoliti da strane vojske ulaze u grad i izvlače civile. “Nijedna zemlja u ovoj fazi rata to ne bi dozvolila. Civile je trebalo izvući odmah.”

Što se Domovinskog rata tiče, kaže da se Europa maćehinski ponijela i zatvorila oči. “Mi smo neželjeno dijete Europe.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI