MLINARIĆ OPLEO PO ŠKORI: ‘I on je bio trgovački pokret, sam se isčlanio! Ne krije da ga jedan potez iznenadio

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe komentirao je posljednje događaje u Domovinskom pokretu i kandidaturu Ivane Penave za šefa stranke. Osvrnuo se još jednom i na Miroslava Škoru i njegovu sestru koji su izašli iz stranke i priključili se Hrvatskim suverenistima. Potez koji ga je priznaje iznenadio.

No najprije je potvrdio da se jednako kao i Penava slaže da DP može surađivati sa svima, osim sa SDSS-om:

“Suradnja da sa svakim, kao što je Penava rekao, sa SDSS-om ne. Zašto oni nisu došli odati počast legendarnoj vukovarskoj brigadi? U Karlovačkoj županiji, na lokalnoj razini, su HDZ i DP izglasali ime promjene mosta”, kaže Mlinarić za N1.


Iznenađuju ga izjave bivše članice stranke Vesne Vučemilović koja je ustvrdila da će Penava biti marioneta Radiću.

“Pa i oni su to bili prije mjesec dana trgovački pokret kako su izjavili. Iznenađuju me javni napadi na DP. Njih nitko ne napada”, kaže Ćipe.“Škoro se sam isčlanio, sam je odabrao Hrvatske suvereniste. Nećemo se valjati po blatu. Uvijek ćemo reći istinu. Istina je da je Škoro sam dao ostavku, sam se isčlanio i sam je napustio Klub zastupnika, nitko nije digao ruku protiv njega”, kaže Mlinarić.

Iznenadio ga jer prelazak Vučemilović i Škore Suverenistima.

“Nisu imali visoko mišljenje o Suverenistima. Napustili su nas prvi u izbornoj noći. Sama činjenica da je Hrvoje Zekanović skupljao potpise za zabranu abortusa mjesec dana prije lokalnih izbora, ni Škoro ni Vučemilović nisu mu potpisali – to vam sve govori. S takvom svetom stvari trgovati mjesc prije izbora, to mogu samo mali trgovci – kokošari. A Zekanović to stalno radi, pokušava na takvim temama skupljati jeftine političke bodove. Pa zašto sada veliki katolik ne bi sjeo za stol i raspravio tu temu”, pita se Milinarić.

Siguran je da je Penava dobar izbor za novog čelnika stranke koja će, kako kaže, na idućim izborima biti bitan faktor. “Penava je uvijek imao stav i čvrstinu, nikad se nije bojao i nitko ga nije mogao ucijeniti”, rekao je za kraj Mlinarić.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI